0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbové škvarky

Houbové škvarky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbové škvarky

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3013 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 5 g
Tuky 327 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický a generacemi ověřený houbový recept.

Suroviny

sádlo 300 g
syrové, na kostičky
sádlo 2 PL
lesní houby 100 g
nejlépe lupenaté, např. růžovka, václavka, bedla, žampion, nadrobno pokrájené
citron 0.5 ks
vymačkaná šťáva
sůl

1 Sádlo vložte do hrnce a škvařte do rozpuštění (můžete i v domácí pekárně na program Marmeláda).

2 Mezitím v pánvi rozehřejte dvě lžíce sádla, vsypte houby, osolte je a pět minut je bez pokličky duste do poloměkka.

3 Do vyškvařeného sádla vmíchejte podušené houby, citronovou šťávu, osolte a ještě pět až deset minut na plotýnce míchejte. Vlijte do čistých sklenic a skladujte v chladu. Podávejte s čerstvým chlebem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit