Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbové škvarky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3013 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 5 g
Tuky 327 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický a generacemi ověřený houbový recept.

Suroviny

sádlo 300 g
syrové, na kostičky
lesní houby 100 g
nejlépe lupenaté, např. růžovka, václavka, bedla, žampion, nadrobno pokrájené
citron ½ ks
vymačkaná šťáva
sůl

Postup

1

Sádlo vložte do hrnce a škvařte do rozpuštění (můžete i v domácí pekárně na program Marmeláda).

2

Mezitím v pánvi rozehřejte dvě lžíce sádla, vsypte houby, osolte je a pět minut je bez pokličky duste do poloměkka.

3

Do vyškvařeného sádla vmíchejte podušené houby, citronovou šťávu, osolte a ještě pět až deset minut na plotýnce míchejte. Vlijte do čistých sklenic a skladujte v chladu. Podávejte s čerstvým chlebem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín