Tahle masová pomazánka se ve Francii těší značné oblibě. Až ji vyzkoušíte, pochopíte proč. Nejen že je skvělá, ale hlavně geniálně snadná – stačí mít pár běžných surovin, samotná příprava už je hračka .
Suroviny
Postup
Maso nakrájejte na menší kostky. Vložte do kastrolu (nejlépe litinového), osolte, opepřete a přilijte stejný díl vína a vody. Zakryjte poklicí a na mírném ohni duste až do úplného změknutí masa.
Pak rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo roztrhejte vidličkami a naplňte do skleněné či keramické nádoby. Po vychladnutí uchovávejte v lednici. Podávejte s nakládanými okurkami a cibulkami, brusinkovou zavařeninou a bagetou.
NĚCO NAVÍC
Směs v zavařovací sklenici můžete sterilizovat, v chladu vám vydrží několik týdnů. Doporučujeme použít menší nádoby, abyste dávku po otevření rychle spotřebovali. Vyzkoušejte i další varianty rillettes. Francouzi je připravují z nejrůznějších druhů tučnějšího masa, například z kachny, a dokonce i z makrely.