Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rillettes

Tahle masová pomazánka se ve Francii těší značné oblibě. Až ji vyzkoušíte, pochopíte proč. Nejen že je skvělá, ale hlavně geniálně snadná – stačí mít pár běžných surovin, samotná příprava už je hračka .

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3H
Pečení 3:00
Pomazánka

Ingredience

    • 750g vepřového bůčku
    • 250g krkovice
    • 2 polévkové lžíce mořské soli
    • čerstvě mletý pepř
    • 200ml suchého bílého vína
    • nakládané okurky a cibulky, brusinková zavařenina a čerstvá bageta k podávání 

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte na menší kostky. Vložte do kastrolu (nejlépe litinového), osolte, opepřete a přilijte stejný díl vína a vody. Zakryjte poklicí a na mírném ohni duste až do úplného změknutí masa.

2 Pak rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo roztrhejte vidličkami a naplňte do skleněné či keramické nádoby. Po vychladnutí uchovávejte v lednici. Podávejte s nakládanými okurkami a cibulkami, brusinkovou zavařeninou a bagetou.

NĚCO NAVÍC

Směs v zavařovací sklenici můžete sterilizovat, v chladu vám vydrží několik týdnů. Doporučujeme použít menší nádoby, abyste dávku po otevření rychle spotřebovali. Vyzkoušejte i další varianty rillettes. Francouzi je připravují z nejrůznějších druhů tučnějšího masa, například z kachny, a dokonce i z makrely. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kachní prsa na zeleném pepři

Královský citronový dort

Boží hodování

Prasečinka aneb bůček v hlavní roli

Přidat komentář