Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 52
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3186 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 0 g
Tuky 273 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle masová pomazánka se ve Francii těší značné oblibě. Až ji vyzkoušíte, pochopíte proč. Nejen že je skvělá, ale hlavně geniálně snadná – stačí mít pár běžných surovin, samotná příprava už je hračka .

Suroviny

bůček 750 g
sůl mořská 2 PL
pepř
čerstvě mletý
suché
k podávání
k podávání
brusinková zavařenina
k podávání
bageta
čerstvá, k podávání

Postup

1

Maso nakrájejte na menší kostky. Vložte do kastrolu (nejlépe litinového), osolte, opepřete a přilijte stejný díl vína a vody. Zakryjte poklicí a na mírném ohni duste až do úplného změknutí masa.

2

Pak rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo roztrhejte vidličkami a naplňte do skleněné či keramické nádoby. Po vychladnutí uchovávejte v lednici. Podávejte s nakládanými okurkami a cibulkami, brusinkovou zavařeninou a bagetou.

NĚCO NAVÍC
Směs v zavařovací sklenici můžete sterilizovat, v chladu vám vydrží několik týdnů. Doporučujeme použít menší nádoby, abyste dávku po otevření rychle spotřebovali. Vyzkoušejte i další varianty rillettes. Francouzi je připravují z nejrůznějších druhů tučnějšího masa, například z kachny, a dokonce i z makrely. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
499 Kč
334 Kč