0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3186 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 0 g
Tuky 273 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle masová pomazánka se ve Francii těší značné oblibě. Až ji vyzkoušíte, pochopíte proč. Nejen že je skvělá, ale hlavně geniálně snadná – stačí mít pár běžných surovin, samotná příprava už je hračka .

Suroviny

bůček 750 g
krkovice 250 g
sůl mořská 2 PL
pepř
čerstvě mletý
víno bílé 200 ml
suché
okurky nakládané
k podávání
cibule nakládaná
k podávání
brusinková zavařenina
k podávání
bageta
čerstvá, k podávání

Postup

1

Maso nakrájejte na menší kostky. Vložte do kastrolu (nejlépe litinového), osolte, opepřete a přilijte stejný díl vína a vody. Zakryjte poklicí a na mírném ohni duste až do úplného změknutí masa.

2

Pak rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo roztrhejte vidličkami a naplňte do skleněné či keramické nádoby. Po vychladnutí uchovávejte v lednici. Podávejte s nakládanými okurkami a cibulkami, brusinkovou zavařeninou a bagetou.

NĚCO NAVÍC
Směs v zavařovací sklenici můžete sterilizovat, v chladu vám vydrží několik týdnů. Doporučujeme použít menší nádoby, abyste dávku po otevření rychle spotřebovali. Vyzkoušejte i další varianty rillettes. Francouzi je připravují z nejrůznějších druhů tučnějšího masa, například z kachny, a dokonce i z makrely. 

Související články

Seriál o mase: Vepřový bůček
  • Zajímavosti

Seriál o mase: Vepřový bůček

Už z názvu vyplývá, že bůček je vepřový bok. Táhne se sice od krku až k pupku, ale nejlepší je část poblíž přední nohy. Na přípravu rolády je nejlepší bůček bez kosti z oblasti pupku, na pečení se zase spíš hodí středová část se žebry...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit