0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Husí paštika à la rillettes

Husí paštika à la rillettes
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Husí paštika à la rillettes

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2194 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 22 g
Tuky 161 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Husí játra jsou vynikající nejen na paštiku, ale i jako minutkové maso. Nebo z nich a zbylého pečeného masa můžete připravit báječnou tuto paštiku. V neposlední řadě z nich můžete udělat játrové knedlíčky do kaldounu.

Suroviny

husí sádlo 90 g
může být i s trochou výpeku
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý
provensálské koření 2 ČL
očištěných a překrájených na menší kusy
sůl
pepř
čerstvě mletý
husa 400 g
maso z pečené husy
pečivo
slané krekry k podávání
polníček
k podávání

Postup

1

V rendlíku na středním ohni rozehřejte polovinu sádla. Vsypte cibuli, česnek a provensálské koření. Zvolna opékejte asi 3–4 minuty, až cibule změkne. Mírně zesilte oheň a přidejte játra. Pár minut je opékejte za občasného obracení, až se zvenčí zabarví, ale uprostřed budou pořád ještě malinko růžová (nejste-li si jistí, rozřízněte je). Odstavte, přidejte koňak podle chuti, osolte a opepřete, odškrabejte přípečky ze dna. Nechte zchladnout.

2

Poté vše rozmixujte nahrubo v robotu nebo pokrájejte nožem najemno. Přidejte obrané maso z husy, pokrájené, promíchejte a dochuťte solí. Rozdělte do patentových skleniček a zalijte zbylým rozehřátým sádlem. Nechte zcela vychladnout, uzavřete a uložte na několik hodin do chladničky tuhnout. Díky tomu se také propojí chutě.

3

Podávejte s krekry a polníčkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč