Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Husí paštika à la rillettes
Husí paštika à la rillettes
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Husí paštika à la rillettes

3/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2194 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 22 g
Tuky 161 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Husí játra jsou vynikající nejen na paštiku, ale i jako minutkové maso. Nebo z nich a zbylého pečeného masa můžete připravit báječnou tuto paštiku. V neposlední řadě z nich můžete udělat játrové knedlíčky do kaldounu.

Suroviny

husí sádlo 90 g
může být i s trochou výpeku
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý
provensálské koření 2 ČL
očištěných a překrájených na menší kusy
sůl
pepř
čerstvě mletý
husa 400 g
maso z pečené husy
slané krekry k podávání
polníček
k podávání

Postup

1

V rendlíku na středním ohni rozehřejte polovinu sádla. Vsypte cibuli, česnek a provensálské koření. Zvolna opékejte asi 3–4 minuty, až cibule změkne. Mírně zesilte oheň a přidejte játra. Pár minut je opékejte za občasného obracení, až se zvenčí zabarví, ale uprostřed budou pořád ještě malinko růžová (nejste-li si jistí, rozřízněte je). Odstavte, přidejte koňak podle chuti, osolte a opepřete, odškrabejte přípečky ze dna. Nechte zchladnout.

2

Poté vše rozmixujte nahrubo v robotu nebo pokrájejte nožem najemno. Přidejte obrané maso z husy, pokrájené, promíchejte a dochuťte solí. Rozdělte do patentových skleniček a zalijte zbylým rozehřátým sádlem. Nechte zcela vychladnout, uzavřete a uložte na několik hodin do chladničky tuhnout. Díky tomu se také propojí chutě.

3

Podávejte s krekry a polníčkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín