Husí játra jsou vynikající nejen na paštiku, ale i jako minutkové maso. Nebo z nich a zbylého pečeného masa můžete připravit báječnou tuto paštiku. V neposlední řadě z nich můžete udělat játrové knedlíčky do kaldounu.
Suroviny
Postup
V rendlíku na středním ohni rozehřejte polovinu sádla. Vsypte cibuli, česnek a provensálské koření. Zvolna opékejte asi 3–4 minuty, až cibule změkne. Mírně zesilte oheň a přidejte játra. Pár minut je opékejte za občasného obracení, až se zvenčí zabarví, ale uprostřed budou pořád ještě malinko růžová (nejste-li si jistí, rozřízněte je). Odstavte, přidejte koňak podle chuti, osolte a opepřete, odškrabejte přípečky ze dna. Nechte zchladnout.
Poté vše rozmixujte nahrubo v robotu nebo pokrájejte nožem najemno. Přidejte obrané maso z husy, pokrájené, promíchejte a dochuťte solí. Rozdělte do patentových skleniček a zalijte zbylým rozehřátým sádlem. Nechte zcela vychladnout, uzavřete a uložte na několik hodin do chladničky tuhnout. Díky tomu se také propojí chutě.
Podávejte s krekry a polníčkem.