0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelňáky se škvarky

Zelňáky se škvarky

2.8 / 5. Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2857 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 267 g
Tuky 146 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle levné a rychlé jídlo poslouží jako lehká večeře. Škvarky můžete nahradit výraznějším uzeným nebo maso vynechat a chuť pak zvýraznit česnekem a bylinkami.

Suroviny

zelí bílé 1 kg
hlávka
vepřové škvarky 150 g
mouka pšeničná polohrubá 300 g
kmín 1 ČL
vejce 2 ks
plus jedno na potření
sůl
pepř
čerstvě mletý
sádlo
na plech
petrželka 1 hrst
nasekaná

1 Zelí najemno nakrouhejte a vsypte do vroucí osolené vody. Vařte do změknutí, trvá to asi 3–5 minut. Vodu pak slijte a trochu si jí nechte na později. Zelí nechte zchladnout.

2 K zelí vmíchejte škvarky, mouku a vejce, aby vznikla směs jako na hustší bramborák. Podle potřeby přilijte trochu vody, ve které se vařilo zelí. Směs ochuťte solí, pepřem a kmínem a vmíchejte petrželku. Plech vyložte papírem na pečení, potřete sádlem a rovnoměrně na něj rozetřete směs.

3 Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Zhruba v polovině pečení potřete povrch rozšlehaným vejcem. Nechte trochu zchladnout a pak nakrájejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit