Tohle levné a rychlé jídlo poslouží jako lehká večeře. Škvarky můžete nahradit výraznějším uzeným nebo maso vynechat a chuť pak zvýraznit česnekem a bylinkami.
Suroviny
1 Zelí najemno nakrouhejte a vsypte do vroucí osolené vody. Vařte do změknutí, trvá to asi 3–5 minut. Vodu pak slijte a trochu si jí nechte na později. Zelí nechte zchladnout.
2 K zelí vmíchejte škvarky, mouku a vejce, aby vznikla směs jako na hustší bramborák. Podle potřeby přilijte trochu vody, ve které se vařilo zelí. Směs ochuťte solí, pepřem a kmínem a vmíchejte petrželku. Plech vyložte papírem na pečení, potřete sádlem a rovnoměrně na něj rozetřete směs.
3 Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Zhruba v polovině pečení potřete povrch rozšlehaným vejcem. Nechte trochu zchladnout a pak nakrájejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zelí: 10 skvělých receptů(10 receptů)
- Pochoutky ze škvarků: 17 ověřených receptů(17 receptů)