0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelňáky se škvarky

Zelňáky se škvarky

2.8/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2857 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 267 g
Tuky 146 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle levné a rychlé jídlo poslouží jako lehká večeře. Škvarky můžete nahradit výraznějším uzeným nebo maso vynechat a chuť pak zvýraznit česnekem a bylinkami.

Suroviny

hlávka
vepřové škvarky 150 g
mouka pšeničná polohrubá 300 g
kmín 1 ČL
vejce 2 ks
plus jedno na potření
sůl
pepř
čerstvě mletý
sádlo
na plech
petrželka 1 hrst
nasekaná

1 Zelí najemno nakrouhejte a vsypte do vroucí osolené vody. Vařte do změknutí, trvá to asi 3–5 minut. Vodu pak slijte a trochu si jí nechte na později. Zelí nechte zchladnout.

2 K zelí vmíchejte škvarky, mouku a vejce, aby vznikla směs jako na hustší bramborák. Podle potřeby přilijte trochu vody, ve které se vařilo zelí. Směs ochuťte solí, pepřem a kmínem a vmíchejte petrželku. Plech vyložte papírem na pečení, potřete sádlem a rovnoměrně na něj rozetřete směs.

3 Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Zhruba v polovině pečení potřete povrch rozšlehaným vejcem. Nechte trochu zchladnout a pak nakrájejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč