Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 41
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2857 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 267 g
Tuky 146 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle levné a rychlé jídlo poslouží jako lehká večeře. Škvarky můžete nahradit výraznějším uzeným nebo maso vynechat a chuť pak zvýraznit česnekem a bylinkami.

Suroviny

hlávka
kmín 1 ČL
vejce 2 ks
plus jedno na potření
sůl
pepř
čerstvě mletý
na plech
petrželka 1 hrst
nasekaná

Postup

1

Zelí najemno nakrouhejte a vsypte do vroucí osolené vody. Vařte do změknutí, trvá to asi 3–5 minut. Vodu pak slijte a trochu si jí nechte na později. Zelí nechte zchladnout.

2

K zelí vmíchejte škvarky, mouku a vejce, aby vznikla směs jako na hustší bramborák. Podle potřeby přilijte trochu vody, ve které se vařilo zelí. Směs ochuťte solí, pepřem a kmínem a vmíchejte petrželku. Plech vyložte papírem na pečení, potřete sádlem a rovnoměrně na něj rozetřete směs.

3

Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Zhruba v polovině pečení potřete povrch rozšlehaným vejcem. Nechte trochu zchladnout a pak nakrájejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...