Náš sluha James používá britskou specialitu Gentleman‘s Relish. Ale sáhnout můžete po běžné sardelové pastě nebo stejně jako my utřít naložené ančovičky s máslem.
Suroviny
Postup
Změklé máslo utřete s naloženými ančovičkami. Vejce lehce prošlehejte vidličkou, ale nesolte. Smažte je na troše másla, ale jenom minutu nebo dvě, aby zůstala hodně vláčná.
Stáhněte vejce z ohně a vetřete do nich ještě kousek másla (zůstanou díky tomu opravdu krémová). Krajíčky chleba potřete směsí másla a ančoviček a navršte na něj vajíčka. Posypte petrželkou, nakrájejte na řezy a ihned podávejte.
Vzhůru do anglie!
Pastu Gentlemans Relish vymyslel roku 1828 John Osborn; receptura je dodnes tajemstvím. Vyrábí se z ančoviček – malých sardelek. Pokud si dopřejete gentlemanovo potěšení podle našeho návodu, použijte naložené ančovičky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů )
- Dokonalá snídaně: 26 receptů na míchaná vajíčka a vaječné omelety (26 receptů )
Komentáře