0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gentlemanovo potěšení s míchanými vejci

Gentlemanovo potěšení s míchanými vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gentlemanovo potěšení s míchanými vejci

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 1 g
Tuky 94 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš sluha James používá britskou specialitu Gentleman‘s Relish. Ale sáhnout můžete po běžné sardelové pastě nebo stejně jako my utřít naložené ančovičky s máslem.

Suroviny

vejce 4 ks
máslo 50 g
změklé + trocha na osmažení vajíček
ančovičky (konzerva) 60 g
naložené
chleba tmavý 4 plátky
petrželka 1 PL
hladkolistá, sekaná

1 Změklé máslo utřete s naloženými ančovičkami. Vejce lehce prošlehejte vidličkou, ale nesolte. Smažte je na troše másla, ale jenom minutu nebo dvě, aby zůstala hodně vláčná.

2 Stáhněte vejce z ohně a vetřete do nich ještě kousek másla (zůstanou díky tomu opravdu krémová). Krajíčky chleba potřete směsí másla a ančoviček a navršte na něj vajíčka. Posypte petrželkou, nakrájejte na řezy a ihned podávejte.

Vzhůru do anglie!
Pastu Gentleman‘s Relish vymyslel roku 1828 John Osborn; receptura je dodnes tajemstvím. Vyrábí se z ančoviček – malých sardelek. Pokud si dopřejete gentlemanovo potěšení podle našeho návodu, použijte naložené ančovičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Eva Pasková

Manželova oblíbená snídaně :) Nikdy bych si nedokázala představit, že jíme ančovičky hned po ránu, ale je to vážně výborné.

Obchod Apetit