Gentlemanovo potěšení s míchanými vejci

Gentlemanovo potěšení s míchanými vejci

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2505 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 253 g
Tuky 100 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Náš sluha James používá britskou specialitu Gentleman‘s Relish. Ale sáhnout můžete po běžné sardelové pastě nebo stejně jako my utřít naložené ančovičky s máslem.

Suroviny

vejce 4 ks
máslo 50 g
změklé, a trochu na osmažení vajíček
ančovičky (konzerva) 60 g
naložené
chleba 4 plátky
tmavý
petrželka 1 PL
sekaná
1. Změklé máslo utřete s naloženými ančovičkami. Vejce lehce prošlehejte vidličkou, ale nesolte. Smažte je na troše másla, ale jenom minutu nebo dvě, aby zůstala hodně vláčná.

2. Stáhněte vejce z ohně a vetřete do nich ještě kousek másla (zůstanou díky tomu opravdu krémová). Krajíčky chleba potřete směsí másla a ančoviček a navršte na něj vajíčka. Posypte petrželkou, nakrájejte na řezy a ihned podávejte.

Vzhůru do anglie!
Pastu Gentleman‘s Relish vymyslel roku 1828 John Osborn; receptura je dodnes tajemstvím. Vyrábí se z ančoviček – malých sardelek. Pokud si dopřejete gentlemanovo potěšení podle našeho návodu, použijte naložené ančovičky, například Real Mar, 50 g za 27 Kč, prodává Hypernova.

Obchod Apetit