Náš sluha James používá britskou specialitu Gentleman‘s Relish. Ale sáhnout můžete po běžné sardelové pastě nebo stejně jako my utřít naložené ančovičky s máslem.
Suroviny
1 Změklé máslo utřete s naloženými ančovičkami. Vejce lehce prošlehejte vidličkou, ale nesolte. Smažte je na troše másla, ale jenom minutu nebo dvě, aby zůstala hodně vláčná.
2 Stáhněte vejce z ohně a vetřete do nich ještě kousek másla (zůstanou díky tomu opravdu krémová). Krajíčky chleba potřete směsí másla a ančoviček a navršte na něj vajíčka. Posypte petrželkou, nakrájejte na řezy a ihned podávejte.
Vzhůru do anglie!
Pastu Gentleman‘s Relish vymyslel roku 1828 John Osborn; receptura je dodnes tajemstvím. Vyrábí se z ančoviček – malých sardelek. Pokud si dopřejete gentlemanovo potěšení podle našeho návodu, použijte naložené ančovičky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalá snídaně: míchaná vajíčka a vaječné omelety (26 receptů)
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů)
Komentáře
Anonym
03.09.2007 18:53
Apetit 11/05
Eva Pasková
09.04.2010 16:26
úžasné!!!