0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gentlemanovo potěšení s míchanými vejci

Gentlemanovo potěšení s míchanými vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gentlemanovo potěšení s míchanými vejci

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 1 g
Tuky 94 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš sluha James používá britskou specialitu Gentleman‘s Relish. Ale sáhnout můžete po běžné sardelové pastě nebo stejně jako my utřít naložené ančovičky s máslem.

Suroviny

vejce 4 ks
máslo 50 g
změklé + trocha na osmažení vajíček
ančovičky (konzerva) 60 g
naložené
chleba tmavý 4 plátky
petrželka 1 PL
hladkolistá, sekaná

1 Změklé máslo utřete s naloženými ančovičkami. Vejce lehce prošlehejte vidličkou, ale nesolte. Smažte je na troše másla, ale jenom minutu nebo dvě, aby zůstala hodně vláčná.

2 Stáhněte vejce z ohně a vetřete do nich ještě kousek másla (zůstanou díky tomu opravdu krémová). Krajíčky chleba potřete směsí másla a ančoviček a navršte na něj vajíčka. Posypte petrželkou, nakrájejte na řezy a ihned podávejte.

Vzhůru do anglie!
Pastu Gentleman‘s Relish vymyslel roku 1828 John Osborn; receptura je dodnes tajemstvím. Vyrábí se z ančoviček – malých sardelek. Pokud si dopřejete gentlemanovo potěšení podle našeho návodu, použijte naložené ančovičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Eva Pasková

Manželova oblíbená snídaně :) Nikdy bych si nedokázala představit, že jíme ančovičky hned po ránu, ale je to vážně výborné.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč