0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vinaigrette s vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 721 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 0 g
Tuky 64 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální doprovod ke křupavým salátům.

Suroviny

vejce 2 ks
hořčice dijonská 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Vejce uvařte natvrdo tak, aby žloutky nebyly suché (6–7 minut) a oloupejte je.

2 Vyjměte žloutky, protřete přes síto a smíchejte je s hořčicí, osolte, opepřete. Pak postupně metlou vešlehejte ocet a olej.

3 Vmíchejte na jemné proužky nakrájený bílek. K listovému salátu.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit