Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vinaigrette s vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 721 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 0 g
Tuky 64 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální doprovod ke křupavým salátům.

Suroviny

vejce 2 ks
hořčice dijonská 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Vejce uvařte natvrdo tak, aby žloutky nebyly suché (6–7 minut) a oloupejte je.

2

Vyjměte žloutky, protřete přes síto a smíchejte je s hořčicí, osolte, opepřete. Pak postupně metlou vešlehejte ocet a olej.

3

Vmíchejte na jemné proužky nakrájený bílek. K listovému salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...