Jsou nejen skvělé k mlsání, ale i jejich dekorativní možnosti jsou nekonečné.
Suroviny
zázvor kandovaný
6
ks
máslo
150
g
změklé
krupicový cukr
100
g
vejce
1
ks
sůl
1
špetka
mouka pšeničná hladká
300
g
zázvor (mletý)
½
ČL
Postup
1
6 kousků kandovaného zázvoru velmi jemně nasekejte a smíchejte se 150 g změklého másla, 100 g cukru, 1 vejcem a špetkou soli. Navrch prosijte 300 g hladké mouky a 1/2 lžičky mletého zázvoru. Hladké těsto uložte na hodinu do chladu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Těsto rozválejte, vykrajujte kolečka a brčkem vypichujte otvory. Pečte dozlatova. Pak vyjměte a nechte vychladit.
Komentáře