0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Minikoblihy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8162 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 955 g
Tuky 392 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ani na silvestrovském večírku nesmí chybět sladká tečka! Na našem sladkém baru můžete kombinovat vše se vším - koblížky, miništrúdly i ovoce si rozumějí se všemi omáčkami. Pokud chcete, můžete je navíc vylepšit kapkou rumu či brandy!

Suroviny

Minikoblihy
mouka pšeničná hladká 185 g
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sůl 1 špetka
skořice ½ ČL
mletá
krupicový cukr 55 g
máslo 55 g
rozpuštěné
mléko 100 ml
vejce 1 ks
velké
olej
na smažení
krupicový cukr 115 g
na obalení
vanilka ½ ČL
mletá, lze nahradit skořicí, na obalení
Miništrůdlíčky
450 g
v kostce
žloutek 2 ks
moučkový cukr 4 PL
máslo
na potření
Ovocné špízky a jednohubky
jahody 250 g
mix červeného a bílého
Čokoládová omáčka
třtinový cukr 4 PL
tmavá čokoláda 150 g
nasekaná
vanilkový extrakt 1 ČL
máslo 40 g
Malinový coulis
mražené maliny 2 hrnky
moučkový cukr 2 PL
+ na dochucení
citronová šťáva
nebo limetová, množství dle chuti
Karamel
krupicový cukr 1 hrnek
rum 2 PL
tmavý, nebo whisky
máslo 1 ks

MINIKOBLIHY

PŘÍPRAVA 30 MINUT ■ SMAŽENÍ 5 MINUT (1 DÁVKA) ■ NA CCA 40 KULIČEK ■ VELMI SNADNÉ

1 V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, skořici a cukr. Máslo prošlehejte s mlékem a vejcem, přilijte do mísy k mouce a vypracujte tužší těsto. Pomocí lžičky ukrajujte těsto a rukou vyválejte kuličky, měli byste jich mít zhruba 40.

2 Na obalení smíchejte cukr s vanilkou nebo skořicí.

3 Kuličky těsta postupně pomalu smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, během smažení obracejte. První koblížky obětujte nastavení správné teplo- ty oleje a intenzitě smažení, aby uvnitř nebyly syrové. Vyjměte děrovanou lžící a nechte okapat na papírové utěrce. Potom obalte v ochuceném cukru.

NĚCO NAVÍC
Pokud usmažíte koblížky předem, ohřejte je před podáváním v troubě vyhřáté na 160°C. 

MINIŠTRÚDLÍČKY

PŘÍPRAVA 20 MINUT ■ PEČENÍ 15 MINUT ■ PRO 6 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

1Troubu rozehřejte na 200°C. Tvaroh prošlehejte se žloutkem a cukrem. Z plátů těsta filo nakrájejte čtverce o straně 10cm. Asi 3cm od jednoho okraje dejte vždy lžíci připravené směsi. Boční strany přehněte přes náplň a srolujte. Všechny ruličky vyskládejte švem dolů na plech vyložený pečicím papírem a pečte v rozehřáté troubě asi 15 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Zkuste příště také jablečnou náplň: 2 jablka nakrájejte na drobné kostičky, krátce poduste s trochou másla, cukru a skořice, nechte vychladnout a poté směsí plňte těsto filo. Zkusit můžete i vánoční ovocný mix zvaný Mince Meat (prodává např. Marks&Spencer nebo Tesco). Pokud chcete mít rolky opravdu křupavé, můžete je místo pečení usmažit ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. 

OVOCNÉ ŠPÍZKY A JEDNOHUBKY

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PRO 6 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

1 Ovoce nakrájejte na kousky a dejte do misky, část napíchejte na krátké špejle – tak se bude ovoce dobře namáčet v dipech (viz recepty níže). 

ČOKOLÁDOVÁ OMÁČKA

1Smetanu a cukr dejte do menšího hrnce a přiveďte těsně pod bod varu, míchejte, aby se cukr rozpustil. Odstavte z plotny a vmíchejte čokoládu, když je všechna rozpuštěná, vmíchejte vanilkový extrakt a máslo. Podávejte teplé.

NĚCO NAVÍC
Omáčku můžete připravit až 3 dny předem, ohřívejte ji pomalu ve vodní lázni. 

MALINOVÝ COULIS

1 Maliny rozmixujte s cukrem, doslaďte a dokyselte šťávou z citrusů. Podávejte jako sorbet (jako jsme to udělali my) nebo nechte maliny roztát, protřete jemným sítem a podávejte jako omáčku. 

KARAMEL

1 Cukr vsypte do menšího rendlíku a zalijte 1/4 hrnkem vody. Nechte vařit na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí a nezezlátne (hlídejte jej, snadno se spálí), přilijte rum a smetanu, provařte a promíchejte, přidejte máslo a znovu promíchejte, aby vznikl hladký karamel.

NĚCO NAVÍC
Do karamelu můžete přidat špetku soli, slaný karamel je hit! A omáčkám neuškodí ani kapka alkoholu. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Komentáře

Eliška Hrůzová

Minikoblížky jsem vyzkoušela a úplná hrůza. Zřejmě jsou špatně napsané poměry ingrediencí, těsto nemá konzistenci na tvarování a chuťově příšerné...

Martina Kojzarová

In reply to by Eilia

Dobrý den, paní Hrůzová,
moc nás mrzí, že se recept neosvědčil. Suroviny jsme zkontrolovali a poměry by měly být v pořádku. Ovšem, ještě to ověříme!

Doufáme, že podobné zklamání, už se nebude opakovat, a přejeme hezký den,
redakce Apetitu

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč