Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou

Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou

Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2654 kcal
Bílkoviny 333 g
Sacharidy 115 g
Tuky 88 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

krevety tygří 16 ks
malá
rozmarýn 2 snítka
tymián ½ svazek
olivový olej 4 PL
loupaná - 800 g konzerva, lze nahradit čerstvými rajčaty
sůl
pepř

Postup

1

Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Feferonku očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Bylinky omyjeme, osuší­me a otrháme z nich lístky.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek, feferonku, bylinky a poté ze všech stran opečeme krevety. Opatrně je vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Rajčata necháme na sítu okapat a potom je na­hrubo rozmačkáme, přidáme na pánev a asi 10 min. dusíme. Osolíme a opepříme. Krevety upravíme na talíře spolu s rajčatovou omáčkou.

Foto: Pexels.com

Autor: klariska