Kuřecí burger s rukolou a zelným salátem

Kuřecí burger s rukolou a zelným salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1131 kcal
Bílkoviny 90 g
Cukr 115 g
Tuky 30 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rukola dodává jídlu peprnou příchuť, tu mírnější, jindy silnější, podle odrůdy a podle toho, kde a jak rostla. A také mírný hořký tón, který u nás na rozdíl od takových Italů ještě neumíme pořádně docenit. 

Suroviny

mleté kuřecí maso 300 g
lze nahradit najemno nasekaným kuřecím masem (stehenní řízek)
rohlíky 1 ks
starší, lze nahradit houskou, nastrouhaný / rozmixovaný tyčovým mixérem
bylinky 1 hrst
nasekané, podle chuti (bazalka, oregano, tymián, ale i medvědí česnek)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
zelí červené 150 g
najemno
cibule červená 0.25 ks
na tenké plátky
mrkev 1 ks
malá, najemno
pažitka 3 PL
nadrobno
majonéza 1 PL
kvalitní
hořčice dijonská 1 ČL
podle chuti
med 1 ČL
olivový olej PL
hamburgerová bulka 2 ks
menší, rozpůlené, lze nahradit pěknými pletenými houskami
rukola 2 hrst
lze nahradit jinými salátovými listy

1 V míse smíchejte maso s čerstvou strouhankou a bylinkami, osolte a opepřete. Rozdělte na dvě stejné porce. Z každé z nich udělejte placku o průměru necelých 10cm. Zakryjte potravinovou fólií a dejte na 30 minut odpočívat do chladničky.

2 Mezitím smíchejte zelí, cibuli, mrkev, pažitku, majonézu, hořčici a med. Osolte a opepřete.

3 Rozehřejte grilovací pánev a potřete ji olejem nebo v běžné pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte burgerové placky z každé strany 3 minuty, aby bylo maso uvnitř hotové, žemle opékejte asi 2 minuty na řezu, aby byly jen mírně opečené.

4 Na spodky housek dejte zelný salát, na něj burgery, pak rukolu či jiné salátové listy, přiklopte vršky žemlí a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit