0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pesto z ředkvičkových lístků

Pesto z ředkvičkových lístků

3.9 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 675 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 9 g
Tuky 52 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nic proti ředkvičkovým bulvičkám, ale odteď nejspíš budete za hlavní součást téhle zeleniny považovat listy. Čerstvost ředkviček poznáte právě podle listů (teď už víte, proč je chtít), ale těm s přebujelým lupením se vyhněte. Doporučujeme zpracovat nejprve listy, dokud jsou pěkně svěží, okrájené bulvičky počkají v uzavřené nádobě v chladničce. 

Suroviny

ředkvičky 2 svazek
čerstvé zelené lískty, omyté, bez tuhých řapíků, pokud málo pěkných nahrádíme část baby špenátem / polníčkem
parmazán 40 g
strouhaný
mandle 80 g
opražené, loupané
česnek 1 stroužek
oloupaný
olivový olej
panenský, podle potřeby
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
arabský chléb
(arabský chléb), k podávání
tvaroh měkký
k podávání

Postup

1

Všechny přísady rozmixujte v mixéru, chopperu nebo v robotu na požadovanou konzistenci. Začněte se 2 lžícemi oleje a postupně přidávejte podle toho, jak hrubé či jemné chcete mít pesto.

2

Podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte třeba ve skleničce (zbytek pak zalitý olejem zavřete a schováte do chladničky), doplněné opečenými chlebovými plackami a tvarohem. 

Související články

7x jarní zelené pesto
  • Tipy a triky

7x jarní zelené pesto

Využijte jarních bylinek a připravte si z nich chutné domácí pesto. Nejznámějším zeleným pestem je to bazalkové. Vedle něj si však můžete doma připravit i spoustu dalších druhů. Vyzkoušejte s námi pesto z medvědího česneku, špenátu, máty...
Ředkvičková sezona aneb jak je pěstovat a využít v kuchyni
  • ARCHIV / nepridavat nove

Ředkvičková sezona aneb jak je pěstovat a využít v kuchyni

Pěstování hravě na záhonu, balkoně i ve skleníku   Ředkvičky různých tvarů a barev pocházejí z Asie a od 16. století si na nich pochutnáváme i v Evropě. V současné době jsou rozšířené po celém světě. Nejznámější jsou...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit