0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza s chřestem, zelenými olivami a špenátovými lístky

Pizza s chřestem, zelenými olivami a špenátovými lístky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Na 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4157 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 210 g
Tuky 317 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špenát není železná bomba, jak věřil Pepek námořník, ale dodává například kyselinu listovou, beta-karoten, zeaxantin a vitaminy B6, C a K a vlákninu. 

Suroviny

droždí 10 g
1/4 kostky
krupicový cukr ¼ ČL
mouka pšeničná polohrubá 250 g
lze nahradit 275g hladké mouky na pizzu, + na poprášení
olivový olej 2,5 PL
panenský
sůl ½ ČL
Na obložení
mascarpone 8 PL
česnek 4 stroužek
drcené
cibule červená 1 ks
malá, na tenká kolečka
12 ks
výhonky zeleného chřestu bez tuhých konců, podélně rozpůlené / na špalíky
olivy zelené 15 ks
velké, rozpůlené, bez pecek
200 g
kuličky baby mozzarelly scezené, rozpůlené / natrhané
parmazán 80 g
čerstvě strouhaný
olivový olej
panenský
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
baby špenát 3 hrst
lístky

Postup

1

Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody, cukr a hrstku mouky. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2

V míse zbývající promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi 150ml vlažné vody a propracovávejte, až vznikne soudržné těsto.

3

Těsto přemístěte na pomoučněný vál a důkladně prohněťte, aby bylo pružné a nelepilo se. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1,5–2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem.

4

Nejméně 30 minut předem začněte předehřívat troubu na 240°C. Deset minut předem dejte do trouby předehřát plech.

5

Těsto rozdělte na 2 díly. Na pomoučněném válu pak každý vyválejte a vytáhněte na tenkou placku (asi 30cm v průměru). Pomocí válečku ho přeneste na kus pečicího papíru.

6

Mascarpone smíchejte s česnekem a potřete jím obě placky (ne až do krajů). Poklaďte je rovnoměrně (ne do krajů) červenou cibulí, chřestem, olivami a mozzarellou. Pak je posypte parmazánem, pokropte olivovým olejem, osolte a opepřete.

7

Pečte (je-li třeba, postupně) 10 minut, až okraje zezlátnou a vyběhnou. Posypte špenátem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč