Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s chřestem, zelenými olivami a špenátovými lístky

Pizza s chřestem, zelenými olivami a špenátovými lístky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Na 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4157 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 210 g
Tuky 317 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špenát není železná bomba, jak věřil Pepek námořník, ale dodává například kyselinu listovou, beta-karoten, zeaxantin a vitaminy B6, C a K a vlákninu. 

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

1/4 kostky
lze nahradit 275g hladké mouky na pizzu, + na poprášení
olivový olej 2,5 PL
panenský
sůl ½ ČL
Na obložení
česnek 4 stroužek
drcené
malá, na tenká kolečka
12 ks
výhonky zeleného chřestu bez tuhých konců, podélně rozpůlené / na špalíky
velké, rozpůlené, bez pecek
200 g
kuličky baby mozzarelly scezené, rozpůlené / natrhané
čerstvě strouhaný
olivový olej
panenský
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
lístky

Postup

1

Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody, cukr a hrstku mouky. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2

V míse zbývající promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi 150ml vlažné vody a propracovávejte, až vznikne soudržné těsto.

3

Těsto přemístěte na pomoučněný vál a důkladně prohněťte, aby bylo pružné a nelepilo se. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1,5–2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem.

4

Nejméně 30 minut předem začněte předehřívat troubu na 240°C. Deset minut předem dejte do trouby předehřát plech.

5

Těsto rozdělte na 2 díly. Na pomoučněném válu pak každý vyválejte a vytáhněte na tenkou placku (asi 30cm v průměru). Pomocí válečku ho přeneste na kus pečicího papíru.

6

Mascarpone smíchejte s česnekem a potřete jím obě placky (ne až do krajů). Poklaďte je rovnoměrně (ne do krajů) červenou cibulí, chřestem, olivami a mozzarellou. Pak je posypte parmazánem, pokropte olivovým olejem, osolte a opepřete.

7

Pečte (je-li třeba, postupně) 10 minut, až okraje zezlátnou a vyběhnou. Posypte špenátem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4