Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos zapečený s mandlemi

Losos zapečený s mandlemi

4.2/5 Počet hodnocení: 52
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1786 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 9 g
Tuky 137 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos je takovou rybí celebritou: všichni ho znají, všem chutná, je všude dostupný a za všech okolností vypadá dobře (možná až podezřele dobře na to, jak je zdravý). Přidejte vychytanou mandlovou kůrčičku, a budete za hvězdu i vy!

Náš tip: Máte rádi lososa? Připravte si ho také v zapečené verzi s chřestem a bramborami podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

losos 4 ks
filet po 200 g
změklé
loupané
petrželka 4 PL
čerstvá
nebo eidam nastrouhaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně vymastěte máslem. Zbylým máslem potřete kousky ryby.

2

V misce promíchejte mandle, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. Směs na filátka pečlivě přitiskněte.

3

Zapékací formu vložte do trouby a pečte rybu zhruba patnáct až dvacet minut. Po uplynutí této doby už by měla být krusta na povrchu krásně zlatavá a správně křupavá.

4

Jídlo podávejte nejépe s vařenými bramborami a zeleným salátem, případně s dušenou zeleninou, například brokolicí. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

22.01.2016 21:43

Místo eidamu strouhaný parmazán a je to super :)

29.11.2009 22:26
souhlasím :)
05.05.2009 20:42
perfektne, len treba ubrat maslo - staci nim vymazat plech a lososa uz nepotierat, je sam o sebe dost mastny. ale inak skvele, rychle a jednoduche!
30.10.2007 11:24
Výborné jídlo, i když já ani manželka na ryby moc nejsme, tak děláme často.
03.09.2007 17:49
Recept se nachází v č.11/05, str.18
10.12.2006 20:18
Vřele doporučuju. Jako přílohu vařené brambory a dále luskovou fazolku+česnek+ředkvičky na kolečka+nadrcené pistácie, opéct s trochou olivového oleje a sukiyaki omáčkou, samozřejmě k pití bílé víno.