Losos zapečený s mandlemi

Losos zapečený s mandlemi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 790 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 9 g
Tuky 74 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos je takovou rybí celebritou: všichni ho znají, všem chutná, je všude dostupný a za všech okolností vypadá dobře (možná až podezřele dobře na to, jak je zdravý). Přidejte vychytanou mandlovou kůrčičku, a budete za hvězdu i vy!

Suroviny

4 ks
filátka z lososa o váze asi 200g
máslo 50 g
změklé
mandle 4 PL
loupané, lze nahradit mandlovými lupínky
petrželka 4 PL
čerstvá
50 g
sýr typu ementál lze nahradit eidamem, nastrouhaný nahrubo
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně vymastěte máslem. Zbylým máslem potřete kousky ryby.

2. V misce promíchejte mandle, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. Směs na filátka pečlivě přitiskněte.

3. Zapékací formu vložte do trouby a pečte rybu zhruba patnáct až dvacet minut. Po uplynutí této doby už by měla být krusta na povrchu krásně zlatavá a správně křupavá.

4. Jídlo podávejte nejépe s vařenými bramborami a zeleným salátem, případně s dušenou zeleninou, například brokolicí. 

Komentáře

Anonym

Vřele doporučuju. Jako přílohu vařené brambory a dále luskovou fazolku+česnek+ředkvičky na kolečka+nadrcené pistácie, opéct s trochou olivového oleje a sukiyaki omáčkou, samozřejmě k pití bílé víno.

Anonym

Výborné jídlo, i když já ani manželka na ryby moc nejsme, tak děláme často.

Andrea Turoková

perfektne, len treba ubrat maslo - staci nim vymazat plech a lososa uz nepotierat, je sam o sebe dost mastny. ale inak skvele, rychle a jednoduche!

Obchod Apetit