Mrkvové muffiny s náplní

Mrkvové muffiny s náplní

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4947 kcal
Bílkoviny 106 g
Cukr 689 g
Tuky 187 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jsou to vlastně takové malé mrkvové dortíky, do muffinů jsme totiž zapekli i krém! 

Suroviny

datle 250 g
bez pecky, nasekané
krémový sýr 250 g
čerstvý, např. Lučina / Buko / Philadelphia
krupicový cukr 2 PL
promíchaný se smetanovým sýrem
mouka pšeničná hladká 375 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
krupicový cukr 110 g
perníkové koření 2 ČL
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
mléko 125 ml
rostlinný olej 125 ml
mrkev 300 g
najemno
Na dokončení
med 175 g
perníkové koření 0.5 ČL

1 Troubu předehřejte na 180°C. Datle dejte do misky a zalijte 125ml vroucí vody. Nechte zhruba 5 minut stát, aby nasákly všechnu vodu.

2 Do mísy dejte mouku, kypřicí prášek, cukr, koření a promíchejte. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej, mrkev, slité datle a zlehka promíchejte, jen aby se směs spojila. Polovinu těsta rozdělte do 12 formiček na muffiny – dobře vymazaných nebo vyložených papírovým košíčkem. Potom do formiček rozdělte oslazený sýr a završte zbylým těstem. Pečte 20 minut, proveďte test špejlí, vyndejte, nechte chvíli stát, pak přesuňte muffiny na mřížku a nechte vychladnout.

2 Med dejte do misky, přilijte lžíci vody, přidejte koření a posaďte nad vodní lázeň. Zahřívejte zhruba 3 minuty, občas promíchejte, teplým medem nakonec přelijte muffiny a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Smetanový sýr je mírně slaný, a tak je ke sladkým muffinům zajímavým kontrastem. Klidně ho ale můžete nahradit tvarohem smíchaným s 1 žloutkem a cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit