Vypadají jako malé kynuté koláčky, ale jsou mnohem lepší! Díky podmáslí vydrží dlouho vláčné, tedy pokud je nesníte na posezení...
Suroviny
Postup
Na drobenku v misce promněte všechny ingredience a odložte stranou.
Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy dejte mouku, kypřicí prášek, mandle, cukr a zázvor a promíchejte. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, podmáslí a olej a zlehka promíchejte, jen aby se směs spojila.
Těsto rozdělte do muffinových formiček – dobře vymazaných anebo vyložených papírovým košíčkem. Navrch každého dejte lžíci marmelády (pokud je velmi hustá, můžete ji naředit vodou) a zlehka ji vmíchněte do těsta. Poklaďte malinami (můžete je lehce vmáčknout do těsta), posypte drobenkou a pečte asi 20 minut. Proveďte test špejlí a případně dopečte. Hotové muffiny vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Malinový sen aneb Nejlepší malinové dezerty(15 receptů )
- Snadné pečení – muffiny a bábovičky(13 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )
- Pečte jako naše babičky: Vláčná kefírová buchta k nedělní kávě se doslova rozplývá na jazyku(21 receptů )
- Pečte jako naše babičky: Drobenka je zlatá koruna koláče, která promění obyčejnou buchtu v dokonalý moučník ke kávě(32 receptů )
- Svačiny a svačinky(43 receptů )
- 6x neodolatelné muffiny, které budete chtít péct pořád(6 receptů )