0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 63
Do hodiny Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5043 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 550 g
Tuky 250 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na muffinech je skvělé to, jak jsou praktické: v jediném kousku, který se dá vzít pohodlně do ruky, máte kompletní snídani nebo svačinu. 

Suroviny

oloupaná, nastrouhaná
javorový sirup 90 g
lze nahradit zlatým sirupem, + k podávání
opražené
plátky, opražené
vlašské ořechy 55 g
nasekané
rozinky 30 g
propláchnuté
hustý
vanilkový extrakt 2 PL
pomerančová kůra 1 ČL
strouhaná
pomerančový džus 60 ml
mouka pšeničná hladká 375 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
vejce 2 ks
rostlinný olej 125 ml
třtinový cukr 100 g
tuk
na vymazání formiček
Na posypku
vločky 25 g
mandle plátky 20 g
vlašské ořechy 25 g
nasekané
rozinky 20 g
propláchnuté

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy dejte hrušku, sirup, vločky, mandle, ořechy, rozinky, jogurt, vanilku a pomerančovou kůru a přilijte pomerančový džus. Promíchejte a nechte 5 minut odstát.

2

Mezitím v misce promíchejte všechny ingredience na posypku.

3

Do mísy dejte mouku, kypřicí prášek, vejce, olej a cukr, přidejte směs s hruškou a lehce promíchejte, aby se směs spojila. Těsto rozdělte do 12 vymazaných formi- ček a navrch rozdělte posypku. Pečte asi 30 minut a podávejte přelité sirupem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...