
Snídaňové muffiny
Na muffinech je skvělé to, jak jsou praktické: v jediném kousku, který se dá vzít pohodlně do ruky, máte kompletní snídani nebo svačinu.
Vydání: 2016/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 hruška, oloupaná a nastrouhaná
- 90 g javorového nebo zlatého sirupu + k podávání
- 55 g ovesných vloček, opražených
- 40 g plátků mandlí, opražených
- 55 g vlašských ořechů, nasekaných
- 30 g rozinek, propláchnutých
- 280 g hustého bílého jogurtu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička strouhané pomerančové kůry
- 60 ml pomerančového džusu
- 375 g hladké mouky, prosáté
- 3 lžičky kypřicího prášku
- 2 vejce
- 125 ml kvalitního rostlinného oleje
- 100 g třtinového cukru
- tuk na vymazání formiček
- 25 g vloček + 20 g plátků mandlí
- 25 g vlašských ořechů, nasekaných
- 20 g rozinek, propláchnutých
NA POSYPKU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy dejte hrušku, sirup, vločky, mandle, ořechy, rozinky, jogurt, vanilku a pomerančovou kůru a přilijte pomerančový džus. Promíchejte a nechte 5 minut odstát.
2 Mezitím v misce promíchejte všechny ingredience na posypku.
3 Do mísy dejte mouku, kypřicí prášek, vejce, olej a cukr, přidejte směs s hruškou a lehce promíchejte, aby se směs spojila. Těsto rozdělte do 12 vymazaných formi- ček a navrch rozdělte posypku. Pečte asi 30 minut a podávejte přelité sirupem.
Přidat komentář