Na muffinech je skvělé to, jak jsou praktické: v jediném kousku, který se dá vzít pohodlně do ruky, máte kompletní snídani nebo svačinu.
Suroviny
hruška
1
ks
oloupaná, nastrouhaná
javorový sirup
90
g
lze nahradit zlatým sirupem, + k podávání
ovesné vločky
55
g
opražené
mandle
40
g
plátky, opražené
vlašské ořechy
55
g
nasekané
rozinky
30
g
propláchnuté
jogurt bílý
280
g
hustý
vanilkový extrakt
2
PL
pomerančová kůra
1
ČL
strouhaná
pomerančový džus
60
ml
mouka pšeničná hladká
375
g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva
3
ČL
vejce
2
ks
rostlinný olej
125
ml
třtinový cukr
100
g
tuk
na vymazání formiček
Na posypku
vločky
25
g
mandle plátky
20
g
vlašské ořechy
25
g
nasekané
rozinky
20
g
propláchnuté
Postup
1
Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy dejte hrušku, sirup, vločky, mandle, ořechy, rozinky, jogurt, vanilku a pomerančovou kůru a přilijte pomerančový džus. Promíchejte a nechte 5 minut odstát.
2
Mezitím v misce promíchejte všechny ingredience na posypku.
3
Do mísy dejte mouku, kypřicí prášek, vejce, olej a cukr, přidejte směs s hruškou a lehce promíchejte, aby se směs spojila. Těsto rozdělte do 12 vymazaných formi- ček a navrch rozdělte posypku. Pečte asi 30 minut a podávejte přelité sirupem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Muffin nebo cupcake – odteď už se nespletete: 18 ověřených receptů(24 receptů )
- Snadné pečení – muffiny a bábovičky(13 receptů )
- 6x neodolatelné muffiny, které budete chtít péct pořád(6 receptů )