Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5043 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 550 g
Tuky 250 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na muffinech je skvělé to, jak jsou praktické: v jediném kousku, který se dá vzít pohodlně do ruky, máte kompletní snídani nebo svačinu. 

Suroviny

hrušky 1 ks
oloupaná, nastrouhaná
javorový sirup 90 g
lze nahradit zlatým sirupem, + k podávání
ovesné vločky 55 g
opražené
mandle 40 g
plátky, opražené
vlašské ořechy 55 g
nasekané
rozinky 30 g
propláchnuté
jogurt bílý 280 g
hustý
vanilkový extrakt 2 PL
pomerančová kůra 1 ČL
strouhaná
pomerančový džus 60 ml
mouka pšeničná hladká 375 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
vejce 2 ks
rostlinný olej 125 ml
třtinový cukr 100 g
tuk
na vymazání formiček
Na posypku
vločky 25 g
mandle plátky 20 g
vlašské ořechy 25 g
nasekané
rozinky 20 g
propláchnuté

1 Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy dejte hrušku, sirup, vločky, mandle, ořechy, rozinky, jogurt, vanilku a pomerančovou kůru a přilijte pomerančový džus. Promíchejte a nechte 5 minut odstát.

2 Mezitím v misce promíchejte všechny ingredience na posypku.

3 Do mísy dejte mouku, kypřicí prášek, vejce, olej a cukr, přidejte směs s hruškou a lehce promíchejte, aby se směs spojila. Těsto rozdělte do 12 vymazaných formi- ček a navrch rozdělte posypku. Pečte asi 30 minut a podávejte přelité sirupem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit