Voňavá lahůdka s máslově jemnou chutí. Nezapomeňte ji ozdobit brusinkami - dají jí ten správný podzimní šmrnc.
Suroviny
Postup
Potravinářským provázkem svažte všechny suroviny na vonnou kytičku. Dejte ji do středně velkého pekáčku, přidejte slaninu, maso, máslo, česnek, víno, koření a přiklopte.
Dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C zhruba na dvě a půl až tři hodiny, aby srnčí maso bylo opravdu velmi měkké.
Vyndejte vonnou kytičku a zbytek rozmixujte na hladkou pastu. Tu přendejte do keramické misky nebo formiček, zakryjte a chlaďte 2–3 hodiny.
Pak paštiku zalijte centimetrovou vrstvou přepuštěného másla, ozdobte bobkovým listem a brusinkami.
NĚCO NAVÍC
Takzvané přepuštěné máslo získáte, když ho necháte v pánvi zcela rozpustit a pak i několik minut pěnit. Pěnu seberte a máslo přelijte přes jemnou gázu, namočenou ve studené vodě a vyždímanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zvěřinové hody: 10 receptů nejen pro myslivce(10 receptů )
- Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů(28 receptů )
- 35 lahodných receptů na paštiky a teriny, které zvládnete připravit i doma(34 receptů )