Srnčí paštika v hrníčku

Srnčí paštika v hrníčku

3 / 5. Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3872 kcal
Bílkoviny 219 g
Sacharidy 171 g
Tuky 230 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá lahůdka s máslově jemnou chutí. Nezapomeňte ji ozdobit brusinkami - dají jí ten správný podzimní šmrnc.

Suroviny

slanina 250 g
na plátky
srnčí maso 750 g
např. ramínko, kýta, na kostky velikosti sousta
máslo 100 g
na plátky
česnek 2 stroužek
najemno
víno červené 250 ml
jalovec 1 ČL
tlučený
pepř mletý 1 ČL
čerstvě mletý
muškátový květ 0.25 ČL
ghí 100 g
bobkový list 1 ks
na ozdobu
brusinky
na ozdobu
Na vonnou kytičku
tymián 2 snítka
bobkový list 1 ks
šalvěj 2 lístky
citronová kůra 1 proužek
z biocitronu

1 Potravinářským provázkem svažte všechny suroviny na vonnou kytičku. Dejte ji do středně velkého pekáčku, přidejte slaninu, maso, máslo, česnek, víno, koření a přiklopte. Dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C zhruba na dvě a půl až tři hodiny, aby srnčí maso bylo opravdu velmi měkké.

2 Vyndejte vonnou kytičku a zbytek rozmixujte na hladkou pastu. Tu přendejte do keramické misky nebo formiček, zakryjte a chlaďte 2–3 hodiny. Pak paštiku zalijte centimetrovou vrstvou přepuštěného másla, ozdobte bobkovým listem a brusinkami.

NĚCO NAVÍC
Takzvané přepuštěné máslo získáte, když ho necháte v pánvi zcela rozpustit a pak i několik minut pěnit. Pěnu seberte a máslo přelijte přes jemnou gázu, namočenou ve studené vodě a vyždímanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit