Voňavá lahůdka s máslově jemnou chutí. Nezapomeňte ji ozdobit brusinkami - dají jí ten správný podzimní šmrnc.
Suroviny
1 Potravinářským provázkem svažte všechny suroviny na vonnou kytičku. Dejte ji do středně velkého pekáčku, přidejte slaninu, maso, máslo, česnek, víno, koření a přiklopte. Dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C zhruba na dvě a půl až tři hodiny, aby srnčí maso bylo opravdu velmi měkké.
2 Vyndejte vonnou kytičku a zbytek rozmixujte na hladkou pastu. Tu přendejte do keramické misky nebo formiček, zakryjte a chlaďte 2–3 hodiny. Pak paštiku zalijte centimetrovou vrstvou přepuštěného másla, ozdobte bobkovým listem a brusinkami.
NĚCO NAVÍC
Takzvané přepuštěné máslo získáte, když ho necháte v pánvi zcela rozpustit a pak i několik minut pěnit. Pěnu seberte a máslo přelijte přes jemnou gázu, namočenou ve studené vodě a vyždímanou.