Srnčí paštika v hrníčku

Srnčí paštika v hrníčku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 20 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3872 kcal
Bílkoviny 219 g
Cukr 171 g
Tuky 230 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá lahůdka s máslově jemnou chutí. Nezapomeňte ji ozdobit brusinkami - dají jí ten správný podzimní šmrnc.

Suroviny

slanina 250 g
na plátky
srnčí maso 750 g
např. ramínko, kýta, na kostky velikosti sousta
máslo 100 g
na plátky
česnek 2 stroužek
najemno
víno červené 250 ml
jalovec 1 ČL
tlučený
pepř mletý 1 ČL
čerstvě mletý
muškátový květ 0.25 ČL
ghí 100 g
bobkový list 1 ks
na ozdobu
brusinky
na ozdobu
Na vonnou kytičku
tymián 2 snítka
bobkový list 1 ks
šalvěj 2 lístek
citronová kůra 1 proužek
z biocitronu

1 Potravinářským provázkem svažte všechny suroviny na vonnou kytičku. Dejte ji do středně velkého pekáčku, přidejte slaninu, maso, máslo, česnek, víno, koření a přiklopte. Dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C zhruba na dvě a půl až tři hodiny, aby srnčí maso bylo opravdu velmi měkké.

2 Vyndejte vonnou kytičku a zbytek rozmixujte na hladkou pastu. Tu přendejte do keramické misky nebo formiček, zakryjte a chlaďte 2–3 hodiny. Pak paštiku zalijte centimetrovou vrstvou přepuštěného másla, ozdobte bobkovým listem a brusinkami.

NĚCO NAVÍC
Takzvané přepuštěné máslo získáte, když ho necháte v pánvi zcela rozpustit a pak i několik minut pěnit. Pěnu seberte a máslo přelijte přes jemnou gázu, namočenou ve studené vodě a vyždímanou.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit