Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králičí paštika se švestkovým přelivem

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4079 kcal
Bílkoviny 317 g
Sacharidy 68 g
Tuky 239 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Švestkový přeliv dokonale doplní jemnou chuť masa.

Suroviny

mladý, očištěný
máslo 200 g
vejce 2 ks
sardelová pasta 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
želatina 2 plátky
k podávání
Na švestkový přeliv
zralé, vypeckované
cibule 150 g
nakrájená
med 1 ČL
chilli sušené 1 špetka

Postup

1

Králíka rozdělte na díly a duste ho na másle zvolna asi 25 minut doměkka. Maso vykostěte a i se šťávou jemně umelte, přidejte vejce, zakysanou smetanu, sardelovou pastu, muškátový květ, osolte a opepřete podle chuti.

2

Želatinu namočte do 2 lžic studené vody. Nechte ji 10 minut bobtnat a pak nad vodní lázní krátce zahřívejte do rozpuštění. Želatinu potom vmíchejte do masové hmoty.

3

Směs nalijte do vymazané paštikové formy a dobře ji uzavřete pokličkou nebo alobalem. Formu položte do pekáče, do něj do poloviny výšky nalijte horkou vodu a vložte na 30 minut do trouby předehřáté na 150 ºC. Pak snižte teplotu na 90 ºC a vařte dalších 30 minut.

4

Vyjměte a nechte vychladnout – alobal v žádném případě neodstraňujte. Dejte do chladničky přes noc ztuhnout. Přísady na švestkový přeliv rozvařte na kaši a nechte vychladnout.

5

Plátky paštiky podávejte se švestkovým přelivem a s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín