Králičí paštika se švestkovým přelivem

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2999 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 66 g
Tuky 238 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Švestkový přeliv dokonale doplní jemnou chuť masa.

Suroviny

králičí maso 1 ks
mladý ,očištěný
máslo 200 g
zakysaná smetana 250 g
vejce 2 ks
sardelová pasta 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový květ špetka
2 plátky
želatiny
chleba tmavý
k podávání
Na švestkový přeliv
švestky 250 g
zralé, vypeckované
cibule 150 g
nakrájená
víno červené 500 ml
med 1 ČL
citronová štáva
chilli sušené špetka

1 Králíka rozdělte na díly a duste ho na másle zvolna asi 25 minut doměkka. Maso vykostěte a i se šťávou jemně umelte, přidejte vejce, zakysanou smetanu, sardelovou pastu, muškátový květ, osolte a opepřete podle chuti.

2 Želatinu namočte do 2 lžic studené vody. Nechte ji 10 minut bobtnat a pak nad vodní lázní krátce zahřívejte do rozpuštění. Želatinu potom vmíchejte do masové hmoty.

3 Směs nalijte do vymazané paštikové formy a dobře ji uzavřete pokličkou nebo alobalem. Formu položte do pekáče, do něj do poloviny výšky nalijte horkou vodu a vložte na 30 minut do trouby předehřáté na 150 ºC. Pak snižte teplotu na 90 ºC a vařte dalších 30 minut.

4 Vyjměte a nechte vychladnout – alobal v žádném případě neodstraňujte. Dejte do chladničky přes noc ztuhnout. Přísady na švestkový přeliv rozvařte na kaši a nechte vychladnout.

5 Plátky paštiky podávejte se švestkovým přelivem a s chlebem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit