0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4079 kcal
Bílkoviny 317 g
Sacharidy 68 g
Tuky 239 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Švestkový přeliv dokonale doplní jemnou chuť masa.

Suroviny

králičí maso 1 ks
mladý, očištěný
máslo 200 g
zakysaná smetana 250 g
vejce 2 ks
sardelová pasta 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový květ 1 špetka
želatina 2 plátky
chleba tmavý
k podávání
Na švestkový přeliv
švestky 250 g
zralé, vypeckované
cibule 150 g
nakrájená
víno červené 500 ml
med 1 ČL
citronová štáva
chilli sušené 1 špetka

1 Králíka rozdělte na díly a duste ho na másle zvolna asi 25 minut doměkka. Maso vykostěte a i se šťávou jemně umelte, přidejte vejce, zakysanou smetanu, sardelovou pastu, muškátový květ, osolte a opepřete podle chuti.

2 Želatinu namočte do 2 lžic studené vody. Nechte ji 10 minut bobtnat a pak nad vodní lázní krátce zahřívejte do rozpuštění. Želatinu potom vmíchejte do masové hmoty.

3 Směs nalijte do vymazané paštikové formy a dobře ji uzavřete pokličkou nebo alobalem. Formu položte do pekáče, do něj do poloviny výšky nalijte horkou vodu a vložte na 30 minut do trouby předehřáté na 150 ºC. Pak snižte teplotu na 90 ºC a vařte dalších 30 minut.

4 Vyjměte a nechte vychladnout – alobal v žádném případě neodstraňujte. Dejte do chladničky přes noc ztuhnout. Přísady na švestkový přeliv rozvařte na kaši a nechte vychladnout.

5 Plátky paštiky podávejte se švestkovým přelivem a s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit