Králičí paštika se švestkovým přelivem

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4079 kcal
Bílkoviny 317 g
Sacharidy 68 g
Tuky 239 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Švestkový přeliv dokonale doplní jemnou chuť masa.

Suroviny

králičí maso 1 ks
mladý, očištěný
máslo 200 g
zakysaná smetana 250 g
vejce 2 ks
sardelová pasta 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový květ 1 špetka
želatina 2 plátky
chleba tmavý
k podávání
Na švestkový přeliv
švestky 250 g
zralé, vypeckované
cibule 150 g
nakrájená
víno červené 500 ml
med 1 ČL
citronová štáva
chilli sušené 1 špetka

1 Králíka rozdělte na díly a duste ho na másle zvolna asi 25 minut doměkka. Maso vykostěte a i se šťávou jemně umelte, přidejte vejce, zakysanou smetanu, sardelovou pastu, muškátový květ, osolte a opepřete podle chuti.

2 Želatinu namočte do 2 lžic studené vody. Nechte ji 10 minut bobtnat a pak nad vodní lázní krátce zahřívejte do rozpuštění. Želatinu potom vmíchejte do masové hmoty.

3 Směs nalijte do vymazané paštikové formy a dobře ji uzavřete pokličkou nebo alobalem. Formu položte do pekáče, do něj do poloviny výšky nalijte horkou vodu a vložte na 30 minut do trouby předehřáté na 150 ºC. Pak snižte teplotu na 90 ºC a vařte dalších 30 minut.

4 Vyjměte a nechte vychladnout – alobal v žádném případě neodstraňujte. Dejte do chladničky přes noc ztuhnout. Přísady na švestkový přeliv rozvařte na kaši a nechte vychladnout.

5 Plátky paštiky podávejte se švestkovým přelivem a s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit