0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4079 kcal
Bílkoviny 317 g
Sacharidy 68 g
Tuky 239 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Švestkový přeliv dokonale doplní jemnou chuť masa.

Suroviny

králičí maso 1 ks
mladý, očištěný
máslo 200 g
vejce 2 ks
sardelová pasta 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový květ 1 špetka
želatina 2 plátky
chleba tmavý
k podávání
Na švestkový přeliv
zralé, vypeckované
cibule 150 g
nakrájená
med 1 ČL
citronová šťáva
chilli sušené 1 špetka

1 Králíka rozdělte na díly a duste ho na másle zvolna asi 25 minut doměkka. Maso vykostěte a i se šťávou jemně umelte, přidejte vejce, zakysanou smetanu, sardelovou pastu, muškátový květ, osolte a opepřete podle chuti.

2 Želatinu namočte do 2 lžic studené vody. Nechte ji 10 minut bobtnat a pak nad vodní lázní krátce zahřívejte do rozpuštění. Želatinu potom vmíchejte do masové hmoty.

3 Směs nalijte do vymazané paštikové formy a dobře ji uzavřete pokličkou nebo alobalem. Formu položte do pekáče, do něj do poloviny výšky nalijte horkou vodu a vložte na 30 minut do trouby předehřáté na 150 ºC. Pak snižte teplotu na 90 ºC a vařte dalších 30 minut.

4 Vyjměte a nechte vychladnout – alobal v žádném případě neodstraňujte. Dejte do chladničky přes noc ztuhnout. Přísady na švestkový přeliv rozvařte na kaši a nechte vychladnout.

5 Plátky paštiky podávejte se švestkovým přelivem a s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč