Hodí se všude – na party, oslavy narozenin nebo s lahví vína jako milá pozornost na návštěvu.
Suroviny
1 Ve velké pánvi rozehřejte na středním ohni 1 lžíci másla s olivovým olejem. Vsypte cibuli, česnek a tymián a opékejte asi 2 minuty doměkka. Přidejte kuřecí játra a opékejte další minutu. Zalijte pomerančovým likérem, přisypte pomerančovou kůru a nechte chvíli dusit, až se všechna tekutina odpaří a játra jsou uvnitř hotová, ale stále vláčná a růžová.
2 Obsah pánve přendejte do mixéru, přidejte 125 g másla, vlijte smetanu ke šlehání, pořádně osolte a opepřete a rozmixujte úplně dohladka (můžete použít také vhodnou nádobu a tyčový mixér).
3 Paštiku rozdělte do čistých uzavíratelných sklenic, uhlaďte a vršek zalijte vrstvou rozpuštěného másla, které paštiku zakonzervuje – ta proto nebude osychat a vydrží déle. Ozdobte lístky tymiánu a růžovým pepřem, uzavřete a dejte ztuhnout alespoň na 2 hodiny do lednice. Vhodným doplňkem k paštice jsou krekry nebo čerstvé pečivo.
NĚCO NAVÍC
Příště zkuste nahradit pomerančový likér a kůru z pomeranče třeba portským vínem a drceným barevným pepřem. Výborné je i paštikové koření. Výsledek tak může být pokaždé trochu jiný!