Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Paštika z kuřecích jater s pomerančovým likérem

Hodí se všude – na party, oslavy narozenin nebo s lahví vína jako milá pozornost na návštěvu.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 sklenice o objemu 250 ml
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT10M
Opékání 0:10
Chuťovka Francouzská

Ingredience

    • 125 g másla + 1 lžíce na opékání + navíc na zalití paštiky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků + navíc na ozdobení
    • 500 g kuřecích jater, očištěných
    • 40 ml pomerančového likéru (např. Cointreau nebo Grand Marnier)
    • jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
    • 40 ml smetany ke šlehání
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • růžový pepř na ozdobení
    • krekry nebo čerstvé pečivo k podávání

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi rozehřejte na středním ohni 1 lžíci másla s olivovým olejem. Vsypte cibuli, česnek a tymián a opékejte asi 2 minuty doměkka. Přidejte kuřecí játra a opékejte další minutu. Zalijte pomerančovým likérem, přisypte pomerančovou kůru a nechte chvíli dusit, až se všechna tekutina odpaří a játra jsou uvnitř hotová, ale stále vláčná a růžová.

Obsah pánve přendejte do mixéru, přidejte 125 g másla, vlijte smetanu ke šlehání, pořádně osolte a opepřete a rozmixujte úplně dohladka (můžete použít také vhodnou nádobu a tyčový mixér).

3 Paštiku rozdělte do čistých uzavíratelných sklenic, uhlaďte a vršek zalijte vrstvou rozpuštěného másla, které paštiku zakonzervuje – ta proto nebude osychat a vydrží déle. Ozdobte lístky tymiánu a růžovým pepřem, uzavřete a dejte ztuhnout alespoň na 2 hodiny do lednice. Vhodným doplňkem k paštice jsou krekry nebo čerstvé pečivo.

NĚCO NAVÍC
Příště zkuste nahradit pomerančový likér a kůru z pomeranče třeba portským vínem a drceným barevným pepřem. Výborné je i paštikové koření. Výsledek tak může být pokaždé trochu jiný!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Korejské ‚suši‘ kimbap

Melounový salát

Hummus se salátem & tortillové chipsy

Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip

Přidat komentář