Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní jarní ryba
Pikantní jarní ryba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní jarní ryba

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 158 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 4 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybí maso je hotové, než bys řekl švec. Navíc je lehké a nsadno stravitelné. A to jsme ještě nezmínili, jak lahodné je!

Související recepty

Suroviny

bělomasá ryba 2 filety
po 200 g
sójová omáčka 2 PL
česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý)
kousek, nastrouhaný
rostlinný olej 1 PL
kapusta 200 g
případně mladé zelí, špenát
sůl
pepř

Postup

1

Rybu pokapejte sójovkou a posypte prolisovaným česnekem a zázvorem. Na nepřilnavé pánvi nebo ve woku zahřejte olej a vložte do něj maso s marinádou. Smažte po každé straně asi tři minuty.

2

Vsypte pokrájenou listovou zeleninu, zastříkněte trochou vody a mírně duste asi pět minut, aby zvláčněla. Podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a podávejte s dušenou rýží či nudlemi.

Vegetariáni můžou použít kostky tofu; marinujte je o něco déle, budou výraznější.

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...