Pikantní jarní ryba

Pikantní jarní ryba

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 158 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 4 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Stačí půlhodina. Nové nápady, co s rybou. Využijete mikrovlnku.

Suroviny

2 ks
filátko z bílé ryby 1 ks zhruba 200 g
sójová omáčka 2 PL
česnek 2 stroužky
prolisovaný
zázvor (čerstvý)
čerstvý, oloupaný, nastrouhaný
rostlinný olej 1 PL
200 g
listová zelenina jarní, kapusta, zelí, špenát, nahrubo
sůl
pepř

1.  Rybu pokapejte sójovkou a posypte česnekem a zázvorem. Na nepřilnavé pánvi nebo ve woku zahřejte olej a vložte do něj maso s marinádou. Smažte po každé straně asi tři minuty.

2.  Vsypte listovou zeleninu, zastříkněte trochou vody a mírně duste asi pět minut, aby zvláčněla. Podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a podávejte s dušenou rýží či nudlemi.

Vegetariáni můžou použít kostky tofu; marinujte je o něco déle, budou výraznější.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit