Uvařte si spolu ve dvou! Ty nejkrásnější chvíle se totiž neodehrávají u televize, ale v kuchyni. Společně uvařená večeře navíc chutná o tolik lépe! Lehká ryba se navíc peče v jedné zapékací míse zároveň s přílohou v podobě brambor a fenyklu, takže i následné společné umývání nádobí vám půjde od ruky rychle.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Brambory vložte do mísy, přidejte fenykl, česnek, sůl, mléko a smetanu a vše promíchejte. Brambory a fenykl vyskládejte do zapékací mísy o průměru 35 cm a přelijte tekutinou (mlékem a smetanou) která v míse zbyla. Vložte do trouby a pečte 50 minut (pokud budou zlátnout příliš rychle, zakryjte je alobalem).
Teplotu v troubě zvyšte na 220°C. Na brambory položte rybu, zakápněte ji olivovým olejem a osolte. Vraťte do trouby a pečte 30 minut, aby byla ryba propečená a šla dobře od kostí.
V misce promíchejte všechny ingredience na salsu verde.
Upečenou rybu a brambory vyjměte, zasypte plátky citronu a pokapejte salsou verde. Podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pilobřich ostnitý (Zeus faber, angl. John Dory), kterému se též říká ryba sv. Petra nebo jednodušeji Petrova ryba, je považován za jednu z největších rybích delikates. Kdy jindy si ji udělat než na Valentýna!
Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.