Pikantní žebírka

Pikantní žebírka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 (4)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 22 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zjemnělá jídla a zjitřené emoce nejdou moc dohromady. Chce to něco, do čeho se lze bez přemýšlení zahryznout!

Suroviny

1.5 kg
vepřová žebírka
Na marinádu
sójová omáčka 2 PL
ocet 2 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
krupicový cukr
na dochucení
Na doplnění
cibule smažená
krupicový cukr
trocha
1.  Žebírka rozdělte na jednotlivé díly s kostí (aby se dobře držela, případně se s nimi dalo házet). Potřete je marinádou. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.
 
2.  Plech vyložte papírem na pečení a pečte maso půl až tři čtvrtě hodiny. Ke konci je posypte cukrem, který se rozpustí a vytvoří glazuru; do té vtlačte cibulku. Podávejte s pečivem a hromadou ubrousků.

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit