Žebírka nejdřív změknou a nasáknou chutě, takže pak už je stačí jen krátce ogrilovat, aby získala lahodnou glazuru.
Suroviny
Postup
Vmasírujte do žebírek sůl a pepř. Dejte je do pekáče masitou stranou dolů, přilijte pivo, přidejte cibuli a česnek, přiklopte a při 160 °C pečte 1 a 1/2 hodiny doměkka. Přendejte žebra na talíř. Z pekáče seberte tuk. Šťávu sceďte a uchovejte.
Vlijte 375 ml šťávy do kastrůlku, zašlehejte do ní cukr, rajský protlak, křen, hořčici a worcester. Na středním plameni přiveďte k varu a za častého míchání vařte zhruba 15 minut, až se svaří na 250 ml.
Žebírka dejte na gril a za častého potírání připravenou omáčkou grilujte 12–15 minut, až se na povrchu vytvoří glazura. Podávejte s čerstvým chlebem.
Párujte s pivem...
JUBILER Z VYŠKOVA
Jubiler Amber IPA je hodně chmelené pivo, díky použitým sladům má však zakulacené tělo. Výsledkem je harmonická hořko-karamelová chuť, která vás přiměje sáhnout po dalším a dalším žebírku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pivní delikatesy(6 receptů )