Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová žebírka glazovaná pivem

Vepřová žebírka glazovaná pivem

4.4/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7534 kcal
Bílkoviny 305 g
Sacharidy 132 g
Tuky 624 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žebírka nejdřív změknou a nasáknou chutě, takže pak už je stačí jen krátce ogrilovat, aby získala lahodnou glazuru.

Suroviny

vepřová
sůl ½ ČL
pepř ½ ČL
mletý + na dochucení
stout - Guinness, Harrach Primátor
na plátky
hnědý cukr 90 g
hustý např.Heinz Tomato Paste
křen 3 PL
nakládaný
hořčice dijonská 2 PL
worcesterská omáčka 1 PL

Postup

1

Vmasírujte do žebírek sůl a pepř. Dejte je do pekáče masitou stranou dolů, přilijte pivo, přidejte cibuli a česnek, přiklopte a při 160 °C pečte 1 a 1/2 hodiny doměkka. Přendejte žebra na talíř. Z pekáče seberte tuk. Šťávu sceďte a uchovejte.

2

Vlijte 375 ml šťávy do kastrůlku, zašlehejte do ní cukr, rajský protlak, křen, hořčici a worcester. Na středním plameni přiveďte k varu a za častého míchání vařte zhruba 15 minut, až se svaří na 250 ml.

3

Žebírka dejte na gril a za častého potírání připravenou omáčkou grilujte 12–15 minut, až se na povrchu vytvoří glazura. Podávejte s čerstvým chlebem.

Párujte s pivem...

JUBILER Z VYŠKOVA
Jubiler Amber IPA je hodně chmelené pivo, díky použitým sladům má však zakulacené tělo. Výsledkem je harmonická hořko-karamelová chuť, která vás přiměje sáhnout po dalším a dalším žebírku.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...