Vepřová žebírka glazovaná pivem

Vepřová žebírka glazovaná pivem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 184 kcal
Bílkoviny 4 g
Cukr 29 g
Tuky 4 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Žebírka nejdřív změknou a nasáknou chutě, takže pak už je stačí jen krátce ogrilovat, aby získala lahodnou glazuru.

Suroviny

2 kg
vepřová žebírka rozkrájených po žebrech (nejlépe masitá žebra z boku)
sůl 0.5 ČL
pepř 0.5 ČL
mletý + na dochucení
700 ml
pivo stout Guinness, český stout Harrach nebo náchodský Primátor
cibule 1 ks
nakrájená na plátky
90 g
tmavý třtinový cukr
rajčatový protlak 60 g
hustý např.Heinz Tomato Paste
3 PL
nakládaný křen
hořčice dijonská 2 PL
worcesterská omáčka 1 PL
chleba

1 Vmasírujte do žebírek sůl a pepř. Dejte je do pekáče masitou stranou dolů, přilijte pivo, přidejte cibuli a česnek, přiklopte a při 160 °C pečte 1 a 1/2 hodiny doměkka. Přendejte žebra na talíř. Z pekáče seberte tuk. Šťávu sceďte a uchovejte.

Vlijte 375 ml šťávy do kastrůlku, zašlehejte do ní cukr, rajský protlak, křen, hořčici a worcester. Na středním plameni přiveďte k varu a za častého míchání vařte zhruba 15 minut, až se svaří na 250 ml.

3 Žebírka dejte na gril a za častého potírání připravenou omáčkou grilujte 12–15 minut, až se na povrchu vytvoří glazura. Podávejte s čerstvým chlebem.

 

Párujte s pivem...

JUBILER Z VYŠKOVA
Jubiler Amber IPA je hodně chmelené pivo, díky použitým sladům má však zakulacené tělo. Výsledkem je harmonická hořko-karamelová chuť, která vás přiměje sáhnout po dalším a dalším žebírku.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit