0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Velmi snadné 5-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9372 kcal
Bílkoviny 347 g
Sacharidy 269 g
Tuky 774 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jíst rukama povoleno!

Suroviny

žebra 2 kg
vepřová
sójová omáčka 125 ml
hnědý cukr 1 PL
chilli omáčka sladká 3 PL
kečup 100 ml
česnek 8 stroužků
drcený
chilli paprička 1 ks
chipotle
zázvor (čerstvý) 5 cm
najemno
Na salát coleslaw
majonéza 170 g
limetová šťáva
z 1/2 limety
olivový olej 1 PL
třtinový cukr 1 ČL
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
zelí bílé 1
na nudličky
cibule 0.5 ks
nadrobno
sůl
a čerstvě mletý pepř
Na kukuřičnou salsu
konzervovaná kukuřice 1 konzerva
330g
rajče 1 ks
na kostičky
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
chilli paprička 1 ks
limetová šťáva
z 1/2 limety
sůl

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Žebírka rozdělte na jednotlivé kosti obalené masem. V pekáči je promíchejte s 250 ml vody a s ostatními přísadami a pod alobalem pečte 75 minut. Sejměte alobal, promíchejte a pečte dalších 25 minut. Zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ještě 20 minut.

2 Na coleslaw promíchejte majonézu s olejem, cukrem a limetovou šťávou. Smíchejte s karotkou, zelím i cibulí; osolte a opepřete. Nechte zakryté v chladu 1 hodinu odležet. Promíchejte přísady na salsu a osolte. Obojí podávejte k žebírkům.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit