Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou
Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou

4.2/5 Počet hodnocení: 58
Více než hodinu Velmi snadné 5-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9372 kcal
Bílkoviny 347 g
Sacharidy 269 g
Tuky 774 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jíst rukama povoleno!

Suroviny

vepřová
sójová omáčka 125 ml
hnědý cukr 1 PL
kečup 100 ml
česnek 8 stroužků
drcený
chipotle
zázvor (čerstvý) 5 cm
najemno
Na salát coleslaw
majonéza 170 g
limetová šťáva
z 1/2 limety
olivový olej 1 PL
třtinový cukr 1 ČL
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
na nudličky
cibule ½ ks
nadrobno
sůl
a čerstvě mletý pepř
Na kukuřičnou salsu
na kostičky
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
limetová šťáva
z 1/2 limety
sůl

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Žebírka rozdělte na jednotlivé kosti obalené masem. V pekáči je promíchejte s 250 ml vody a s ostatními přísadami a pod alobalem pečte 75 minut. Sejměte alobal, promíchejte a pečte dalších 25 minut. Zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ještě 20 minut.

2

Na coleslaw promíchejte majonézu s olejem, cukrem a limetovou šťávou. Smíchejte s karotkou, zelím i cibulí; osolte a opepřete. Nechte zakryté v chladu 1 hodinu odležet. Promíchejte přísady na salsu a osolte. Obojí podávejte k žebírkům.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...