Jíst rukama povoleno!
Suroviny
vepřová žebra
2
kg
vepřová
sójová omáčka
125
ml
hnědý cukr
1
PL
chilli omáčka sladká
3
PL
kečup
100
ml
česnek
8
stroužků
drcený
chilli paprička
1
ks
chipotle
zázvor (čerstvý)
5
cm
najemno
Na salát coleslaw
majonéza
170
g
limetová šťáva
z 1/2 limety
olivový olej
1
PL
třtinový cukr
1
ČL
mrkev
1
ks
velká, nahrubo
na nudličky
cibule
½
ks
nadrobno
sůl
a čerstvě mletý pepř
Na kukuřičnou salsu
konzervovaná kukuřice
1
konzerva
330g
rajče
1
ks
na kostičky
jarní cibulka
2
ks
nadrobno
chilli paprička
1
ks
limetová šťáva
z 1/2 limety
sůl
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Žebírka rozdělte na jednotlivé kosti obalené masem. V pekáči je promíchejte s 250 ml vody a s ostatními přísadami a pod alobalem pečte 75 minut. Sejměte alobal, promíchejte a pečte dalších 25 minut. Zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ještě 20 minut.
2
Na coleslaw promíchejte majonézu s olejem, cukrem a limetovou šťávou. Smíchejte s karotkou, zelím i cibulí; osolte a opepřete. Nechte zakryté v chladu 1 hodinu odležet. Promíchejte přísady na salsu a osolte. Obojí podávejte k žebírkům.