0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou

4.3/5 Počet hodnocení: 46
Více než hodinu Velmi snadné 5-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9372 kcal
Bílkoviny 347 g
Sacharidy 269 g
Tuky 774 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jíst rukama povoleno!

Suroviny

žebra 2 kg
vepřová
sójová omáčka 125 ml
hnědý cukr 1 PL
chilli omáčka sladká 3 PL
kečup 100 ml
česnek 8 stroužků
drcený
chilli paprička 1 ks
chipotle
zázvor (čerstvý) 5 cm
najemno
Na salát coleslaw
majonéza 170 g
limetová šťáva
z 1/2 limety
olivový olej 1 PL
třtinový cukr 1 ČL
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
na nudličky
cibule ½ ks
nadrobno
sůl
a čerstvě mletý pepř
Na kukuřičnou salsu
konzervovaná kukuřice 1 konzerva
330g
na kostičky
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
chilli paprička 1 ks
limetová šťáva
z 1/2 limety
sůl

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Žebírka rozdělte na jednotlivé kosti obalené masem. V pekáči je promíchejte s 250 ml vody a s ostatními přísadami a pod alobalem pečte 75 minut. Sejměte alobal, promíchejte a pečte dalších 25 minut. Zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ještě 20 minut.

2

Na coleslaw promíchejte majonézu s olejem, cukrem a limetovou šťávou. Smíchejte s karotkou, zelím i cibulí; osolte a opepřete. Nechte zakryté v chladu 1 hodinu odležet. Promíchejte přísady na salsu a osolte. Obojí podávejte k žebírkům.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč