Pikantní sýrové zákusky

Pikantní sýrové zákusky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 24

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9894 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 52 g
Tuky 1073 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Francouzi tomuto pečivu z odpalovaného těsta říkají aigrettes. Tip: Těsto si můžete připravit až dvě hodiny předem a zákusky smažit až v hodinu H.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 80 g
máslo 50 g
pokrájené
50 g
vyzrálý sýr typ ementál
parmazán 25 g
nastrouhaný
vejce 2 ks
důkladně rozmíchaná
rostlinný olej 1 l
na fritování
sůl
1.  Do hrnce nalijte 150 ml vody a vložte do ní máslo. Přiveďte k varu. Až se máslo roztaví, přisypte mouku se solí a míchejte, dokud směs nezhoustne tak, že se odlepuje od stěn hrnce.

2. Odstavte a přimíchejte ementál a polovinu parmazánu. Nechte pět minut chladnout. Potom postupně přidávejte vejce; výsledkem by mělo být hladké a husté těsto, které ale můžete nabírat lžící (možná nespotřebujete obě vajíčka).

3. Ve fritovacím hrnci rozpalte olej přibližně na 180 °C a opatrně do něj vkládejte souměrné kousky těsta. Smažte jich najednou šest až osm, dozlatova a dokřupava. Aby hrudky zezlátly rovnoměrně, potápějte je. Před novou dávkou olej znovu rozpalte. Hotové zákusky osušte na kuchyňském papíře nebo ubrousku. Podávejte teplé, posypané zbytkem parmazánu.

Obchod Apetit