Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 20 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 702 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 13 g
Tuky 60 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu! Při přípravě šetřte solí – plísňový sýr je dost slaný sám o sobě.

Suroviny

2 PL
bílý jogurt
pomazánkové máslo 1 bal
sýr s modrou plísní 100 g
strouhaná
3 stroužek
česenek prolisovaný
pórek 1 ks
na kolečka
2 bal
krekry Telka, rozpůlené
bylinky
na ozdobu

1 V misce smíchejte jogurt, pomazánkové máslo, nivu, česnek a pórek. Důkladně promíchejte.

2 Polovinu rozpůlených sušenek narovnejte na tác, namažte připravenou pomazánkou a pokryjte zbytkem sušenek. Posypte nasekanými bylinkami. Pokud hosté ještě nesedí u stolu, nechte jednohubky odležet v lednici.

Pro děti
Málokteré dítě bude šílet nadšením z plísňového sýra. Pro malé hosty proto nivu nahraďte strouhaným eidamem nebo jiným jemnějším sýrem.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit