Ideální svačina nebo rychlé jídlo, které zažene malý hlad. Sýrové kapsy se hodí také jako elegantní užití různých zbytků po oslavě – třeba nakládaných paprik.
Suroviny
Postup
Vytvořte kapsu
Placku chleba z jednoho konce přiřízněte, aby se vešla do opékače, a opečte ji (můžete i v troubě). Vyjměte a rozevřete, aby vznikla kapsa.
Naplňte a opečte
Vložte dovnitř sýr i plátek papriky a přimáčkněte. Rozříznutým koncem nahoru vraťte do opékače a krátce opečte, až se sýr začne roztékat.
Podávejte s polníčkem nebo lístky zeleného salátu.
NÁŠ TIP: Zkuste jiný sýr!
Do těchto plněných kapes se hodí nejen sýr s bílou plísní, ale i jakýkoli jiný tvrdý sýr, který se dobře roztéká: ementál Président, madeland, ovčí sýr kaškaval holandská gouda či český parmazán Gran Moravia.