Čočková polévka
Všestranná polévka z oblíbené luštěniny dodá vašemu tělu rostlinné bílkoviny, vlákninu a železo. Čočková polévka je oblíbenou součástí jídelníčku vegetariánů, s chutí si na ní pochutnají ale i masožravci. Vybírat můžete z mnoha druhů čočky dle vlastní chuti a uvařit si polévku z červené, zelené, hnědé nebo černé čočky beluga. Připravit si ji můžete například jako indický dal s chilli a římským kmínem nebo jakou českou klasiku s majoránkou a česnekem.
...
- Tradiční polévka ze zelené či hnědé čočky často doprovází párek, uzené maso či klobása.
- Polévce z červené čočky sluší kombinace s orientálním kořením, proto v kategorii čočkových polévek najdete polévku s kari nebo variantu po arménsku.
- Vedle tradičních receptů na vás čeká například čočková polévka s červenou řepou, ve které na chuťovou notu hrají nenápadná fenyklová semínka.
- Uvařenou čočku snadno rozmixujete také do příkrmů pro děti nebo jí můžete zahustit zeleninovou polévku.
- Velkým bonusem je snadná příprava, kterou zvládne i kuchař začátečník.
Celý popis