Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čočková polévka

Všestranná polévka z oblíbené luštěniny dodá vašemu tělu rostlinné bílkoviny, vlákninu a železo. Čočková polévka je oblíbenou součástí jídelníčku vegetariánů, s chutí si na ní pochutnají ale i masožravci. Vybírat můžete z mnoha druhů čočky dle vlastní chuti a uvařit si polévku z červené, zelené, hnědé nebo černé čočky beluga. Připravit si ji můžete například jako indický dal s chilli a římským kmínem nebo jakou českou klasiku s majoránkou a česnekem.

...

 

  • Tradiční polévka ze zelené či hnědé čočky často doprovází párek, uzené maso či klobása.
  • Polévce z červené čočky sluší kombinace s orientálním kořením, proto v kategorii čočkových polévek najdete polévku s kari nebo variantu po arménsku.
  • Vedle tradičních receptů na vás čeká například čočková polévka s červenou řepou, ve které na chuťovou notu hrají nenápadná fenyklová semínka.
  • Uvařenou čočku snadno rozmixujete také do příkrmů pro děti nebo jí můžete zahustit zeleninovou polévku.
  • Velkým bonusem je snadná příprava, kterou zvládne i kuchař začátečník.

Celý popis