Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Svěží čočková polévka s kari a limetkou

Svěží čočková polévka s kari a limetkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2896 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 466 g
Tuky 13 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bohatá polévka s příchutí exotiky, která udělá zachutná a zasytí.

Suroviny

kari pasta 1 PL
ostrá
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
najemno
zázvor (čerstvý) 4 cm
najemno
římský kmín 1 ČL
čočka červená 200 g
vývar kuřecí 1.5 l
nebo zeleninový
rozinky 50 g
zlaté
limeta
kůra a šťáva
jogurt bílý 150 g
máta 2 PL
sůl
najemno
pepř
arabský chléb 4 ks
prohřátý

1Kari pastu, cibuli, česnek, zázvor a kmín dejte do velkého hrnce a zlehka prohřívejte asi tři minuty, aby se rozvoněly.
 

2Přidejte čočku a vývar, uveďte do varu a zlehka vařte dvacet minut. Vsypte rozinky a povařte dalších deset minut. Ochuťte limetovou šťávou, kůrou, solí a pepřem.
 

3Rozdělte do misek a na každou porci dejte lžíci jogurtu, posyp­te mátou. Podávejte s rozpečenými chlebovými plackami.

Komentáře

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit