Bohatá polévka s příchutí exotiky, která udělá zachutná a zasytí. Svěží čočková polévka s kari a limetkou je výbornou alternativou pro využití této oblébené luštěniny.
Suroviny
kari pasta
1
PL
cibule
1
ks
nadrobno
česnek
2
stroužky
najemno
zázvor (čerstvý)
4
cm
najemno
římský kmín
1
ČL
čočka červená
200
g
vývar kuřecí
1,5
l
nebo zeleninový
rozinky
50
g
zlaté
kůra a šťáva
jogurt bílý
150
g
máta
2
PL
sůl
najemno
pepř
prohřátý
Postup
1
Kari pastu, cibuli, česnek, zázvor a kmín dejte do velkého hrnce a zlehka prohřívejte asi tři minuty, aby se rozvoněly.
2
Přidejte čočku a vývar, uveďte do varu a zlehka vařte dvacet minut. Vsypte rozinky a povařte dalších deset minut. Ochuťte limetovou šťávou, kůrou, solí a pepřem.
3
Rozdělte do misek a na každou porci dejte lžíci jogurtu, posypte mátou. Podávejte s rozpečenými chlebovými plackami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 čočkových polévek: Výživné recepty z různých druhů čočky na každý den i pro slavnostní příležitosti(30 receptů )
- Velký výběr luštěninových jídel, které si zamilujete. Vyzkoušejte třeba fazolové placičky nebo dhal z červené čočky(23 receptů )
- Čočková polévka na 20 způsobů z celého světa: Připravte si jídlo, které nasytí celou rodinu a vyjde na pár korun(21 receptů )
Komentáře