Rozšiřte svůj repertoár klasických příloh o tuhle novinku!
Suroviny
4
cukrová kukuřice seříznutá zrna, lze nahradit asi 400 g kukuřičných zrn
máslo
20
g
olivový olej
2
PL
vepřové maso
4
ks
menší a vyšší, bez kosti, každá asi 230 g
sůl
pepř
čerstvě drcený
cibule bílá
1
ks
na jemné plátky
okurka
2
ks
oloupané a nakrájené
250
g
třešňová rajčata na větvičce, rozpůlené
vinný ocet červený
1
PL
bazalka
hrst
listy
Postup
1
1 Kukuřičná zrna rozmixujte v robotu dohladka. Rozpusťte v pánvi máslo, přidejte kukuřičné pyré a opékejte ho asi 2 minuty na středním ohni. Dochuťte solí a pepřem a odstavte mimo plotýnku.
2 Ve velké pánvi rozpalte olej, vložte kotlety a zprudka je opečte po obou stranách tak, aby bylo maso propečené (zhruba 4-5 minut z každé strany). Kotlety stáhněte stranou a nechte 5 minut odležet. V míse promíchejte všechnu nakrájenou zeleninu se zbylým olivovým olejem a vinným octem. Lehce osolte a opepřete. Na talíře rozdělte kukuřičné pyré, na něj posaďte kotletu a na maso navršte zeleninový salát. Posypte lístky bazalky a podávejte.