Vepřové kotlety s kukuřičným pyré

Vepřové kotlety s kukuřičným pyré

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut 15

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1171 kcal
Bílkoviny 77 g
Cukr 12 g
Tuky 93 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rozšiřte svůj repertoár klasických příloh o tuhle novinku!

Suroviny

4
cukrová kukuřice seříznutá zrna, lze nahradit asi 400 g kukuřičných zrn
máslo 20 g
olivový olej 2 PL
vepřové maso 4 ks
menší a vyšší, bez kosti, každá asi 230 g
sůl
pepř
čerstvě drcený
cibule bílá 1 ks
na jemné plátky
okurka 2 ks
oloupané a nakrájené
250 g
třešňová rajčata na větvičce, rozpůlené
vinný ocet červený 1 PL
bazalka hrst
listy

1 Kukuřičná zrna rozmixujte v robotu dohladka. Rozpusťte v pánvi máslo, přidejte kukuřičné pyré a opékejte ho asi 2 minuty na středním ohni. Dochuťte solí a pepřem a odstavte mimo plotýnku.

2 Ve velké pánvi rozpalte olej, vložte kotlety a zprudka je opečte po obou stranách tak, aby bylo maso propečené (zhruba 4–5 minut z každé strany). Kotlety stáhněte stranou a nechte 5 minut odležet. V míse promíchejte všechnu nakrájenou zeleninu se zbylým olivovým olejem a vinným octem. Lehce osolte a opepřete. Na talíře rozdělte kukuřičné pyré, na něj posaďte kotletu a na maso navršte zeleninový salát. Posypte lístky bazalky a podávejte.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit