Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové kotlety s kukuřičným pyré

Vepřové kotlety s kukuřičným pyré

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 15

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1171 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 12 g
Tuky 93 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozšiřte svůj repertoár klasických příloh o tuhle novinku!

Suroviny

4
cukrová kukuřice seříznutá zrna, lze nahradit asi 400 g kukuřičných zrn
olivový olej 2 PL
menší a vyšší, bez kosti, každá asi 230 g
sůl
pepř
čerstvě drcený
na jemné plátky
oloupané a nakrájené
250 g
třešňová rajčata na větvičce, rozpůlené
vinný ocet červený 1 PL
bazalka hrst
listy

Postup

1

1 Kukuřičná zrna rozmixujte v robotu dohladka. Rozpusťte v pánvi máslo, přidejte kukuřičné pyré a opékejte ho asi 2 minuty na středním ohni. Dochuťte solí a pepřem a odstavte mimo plotýnku.

2 Ve velké pánvi rozpalte olej, vložte kotlety a zprudka je opečte po obou stranách tak, aby bylo maso propečené (zhruba 4-5 minut z každé strany). Kotlety stáhněte stranou a nechte 5 minut odležet. V míse promíchejte všechnu nakrájenou zeleninu se zbylým olivovým olejem a vinným octem. Lehce osolte a opepřete. Na talíře rozdělte kukuřičné pyré, na něj posaďte kotletu a na maso navršte zeleninový salát. Posypte lístky bazalky a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín