0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 163
Do 30 minut Velmi snadné Na 20-30 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8931 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 829 g
Tuky 539 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechy nešetřete. Šťavnatému moučníku dodají křupavost a navíc jsou zdravé!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
třtinový cukr 300 g
skořice 2 ČL
mrkev 500 g
nastrouhaná najemno
vlašské ořechy 250 g
nadrobno nasekané
rozinky 200 g
sultánky
vejce 4 ks
slunečnicový olej 250 ml
máslo
na vymazání plechu
Na krém
např. lučina, Philadelphia
moučkový cukr 100 g
máslo 75 g
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C, vyšší plech vymažte máslem.

2

Mouku prosijte do mísy s kypřicím práškem, přimíchejte cukr a skořici. Přidejte mrkev, ořechy a rozinky.

3

Vejce ručním šlehačem vyšlehejte do pěny a pak do nich po částech zašlehejte olej. Vlijte k mrkvové směsi, dobře promíchejte a rozetřete na plech.

4

Pečte asi 40–50 minut, až těsto neulpívá na špejli. Nechte vychladnout.

5

Utřete dohladka přísady na krém a natřete na vychladlý moučník. Vidličkou můžete udělat vlnovky. Nakrájejte na řezy a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Moučník lze dobře mrazit. Jen krém udělejte čerstvý, při rozmrazování by řezy zbytečně rozmáčel. Dezert povolí při pokojové teplotě asi za dvě hodiny, na přípravu krému stačí pár minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč