Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 175
Do 30 minut Velmi snadné Na 20-30 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8931 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 829 g
Tuky 539 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechy nešetřete. Šťavnatému moučníku dodají křupavost a navíc jsou zdravé!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
třtinový cukr 300 g
skořice 2 ČL
mrkev 500 g
nastrouhaná najemno
vlašské ořechy 250 g
nadrobno nasekané
rozinky 200 g
sultánky
vejce 4 ks
slunečnicový olej 250 ml
máslo
na vymazání plechu
Na krém
např. lučina, Philadelphia
moučkový cukr 100 g
máslo 75 g
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C, vyšší plech vymažte máslem.

2

Mouku prosijte do mísy s kypřicím práškem, přimíchejte cukr a skořici. Přidejte mrkev, ořechy a rozinky.

3

Vejce ručním šlehačem vyšlehejte do pěny a pak do nich po částech zašlehejte olej. Vlijte k mrkvové směsi, dobře promíchejte a rozetřete na plech.

4

Pečte asi 40–50 minut, až těsto neulpívá na špejli. Nechte vychladnout.

5

Utřete dohladka přísady na krém a natřete na vychladlý moučník. Vidličkou můžete udělat vlnovky. Nakrájejte na řezy a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Moučník lze dobře mrazit. Jen krém udělejte čerstvý, při rozmrazování by řezy zbytečně rozmáčel. Dezert povolí při pokojové teplotě asi za dvě hodiny, na přípravu krému stačí pár minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč