0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou

Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 150
Do 30 minut Na 20-30 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8931 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 829 g
Tuky 539 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechy nešetřete. Šťavnatému moučníku dodají křupavost a navíc jsou zdravé!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
třtinový cukr 300 g
skořice 2 ČL
mrkev 500 g
nastrouhaná najemno
vlašské ořechy 250 g
nadrobno nasekané
rozinky 200 g
sultánky
vejce 4 ks
slunečnicový olej 250 ml
máslo
na vymazání plechu
Na krém
krémový sýr 175 g
např. lučina, Philadelphia
moučkový cukr 100 g
máslo 75 g
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C, vyšší plech vymažte máslem.

2

Mouku prosijte do mísy s kypřicím práškem, přimíchejte cukr a skořici. Přidejte mrkev, ořechy a rozinky.

3

Vejce ručním šlehačem vyšlehejte do pěny a pak do nich po částech zašlehejte olej. Vlijte k mrkvové směsi, dobře promíchejte a rozetřete na plech.

4

Pečte asi 40–50 minut, až těsto neulpívá na špejli. Nechte vychladnout.

5

Utřete dohladka přísady na krém a natřete na vychladlý moučník. Vidličkou můžete udělat vlnovky. Nakrájejte na řezy a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Moučník lze dobře mrazit. Jen krém udělejte čerstvý, při rozmrazování by řezy zbytečně rozmáčel. Dezert povolí při pokojové teplotě asi za dvě hodiny, na přípravu krému stačí pár minut.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit