Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 212
Do 90 minut Velmi snadné Na 20-30 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8931 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 829 g
Tuky 539 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou jsou až neuvěřitelně rychlé a recept velmi jednoduchý. Ořechy tvoří značnou část těsta a rozhodně na nich nešetřete. Šťavnatému moučníku dodají křupavost a navíc jsou zdravé!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
třtinový cukr 300 g
mrkev 500 g
nastrouhaná najemno
nadrobno nasekané
rozinky 200 g
sultánky
vejce 4 ks
slunečnicový olej 250 ml
na vymazání plechu
Na krém
např. lučina, Philadelphia
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C, vyšší plech vymažte máslem.

2

Mouku prosijte do mísy s kypřicím práškem, přimíchejte cukr a skořici. Přidejte mrkev, ořechy a rozinky.

3

Vejce ručním šlehačem vyšlehejte do pěny a pak do nich po částech zašlehejte olej. Vlijte k mrkvové směsi, dobře promíchejte a rozetřete na plech.

4

Pečte asi 40–50 minut, až těsto neulpívá na špejli. Nechte vychladnout.

5

Utřete dohladka přísady na krém a natřete na vychladlý moučník. Vidličkou můžete udělat vlnovky. Ořechovo-mrkvové řezy nakrájejte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Moučník lze dobře mrazit. Jen krém udělejte čerstvý, při rozmrazování by řezy zbytečně rozmáčel. Dezert povolí při pokojové teplotě asi za dvě hodiny, na přípravu krému stačí pár minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín