Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou

Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 144
Do 30 minut Na 20-30 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8931 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 829 g
Tuky 539 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechy nešetřete. Šťavnatému moučníku dodají křupavost a navíc jsou zdravé!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
třtinový cukr 300 g
skořice 2 ČL
mrkev 500 g
nastrouhaná najemno
vlašské ořechy 250 g
nadrobno nasekané
rozinky 200 g
sultánky
vejce 4 ks
slunečnicový olej 250 ml
máslo
na vymazání plechu
Na krém
krémový sýr 175 g
např. lučina, Philadelphia
moučkový cukr 100 g
máslo 75 g
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C, vyšší plech vymažte máslem.

2

Mouku prosijte do mísy s kypřicím práškem, přimíchejte cukr a skořici. Přidejte mrkev, ořechy a rozinky.

3

Vejce ručním šlehačem vyšlehejte do pěny a pak do nich po částech zašlehejte olej. Vlijte k mrkvové směsi, dobře promíchejte a rozetřete na plech.

4

Pečte asi 40–50 minut, až těsto neulpívá na špejli. Nechte vychladnout.

5

Utřete dohladka přísady na krém a natřete na vychladlý moučník. Vidličkou můžete udělat vlnovky. Nakrájejte na řezy a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Moučník lze dobře mrazit. Jen krém udělejte čerstvý, při rozmrazování by řezy zbytečně rozmáčel. Dezert povolí při pokojové teplotě asi za dvě hodiny, na přípravu krému stačí pár minut.

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit