Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1815 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 83 g
Tuky 116 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete na Štědrý večer dodržet tradiční rybí menu, ale kapr není váš favorit? Pak je pro vás krémová polévka s lososem a krevetami ta pravá volba.

Suroviny

pórek 1 ks
nadrobno
nadrobno
oloupané, na kostky
ryba 150 g
uzená, např. tolstolobik, halibut, platýz, treska, pokrájené na velikost sousta
krevety 300 g
větší, předvařené, loupané
smetana 250 ml
12%
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci na másle opečte doměkka pórek a cibuli; trvá to asi pět minut.

2

Přidejte brambory a mouku a míchejte asi dvě minuty.

3

Zalijte 750 ml vody, osolte, opepřete a přiveďte k varu.

4

Za občasného míchání mírně vařte asi 10–15 minut, až jsou brambory téměř měkké

5

Přidejte krevety a nakrájenou uzenou rybu bez kostí a ještě tři minuty povařte. Nakonec vmíchejte smetanu a už jen prohřejte.

NĚCO NAVÍC
Do polévky můžete místo 12% smetany dát smetanu ke šlehání, ale polévka je pak tak vydatná, že vystačí jako samostatné jídlo.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč