Chcete na Štědrý večer dodržet tradiční rybí menu, ale kapr není váš favorit? Pak je pro vás krémová polévka s lososem a krevetami ta pravá volba.
Suroviny
Postup
1
V hrnci na másle opečte doměkka pórek a cibuli; trvá to asi pět minut.
2
Přidejte brambory a mouku a míchejte asi dvě minuty.
3
Zalijte 750 ml vody, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
4
Za občasného míchání mírně vařte asi 10–15 minut, až jsou brambory téměř měkké
5
Přidejte krevety a nakrájenou uzenou rybu bez kostí a ještě tři minuty povařte. Nakonec vmíchejte smetanu a už jen prohřejte.
NĚCO NAVÍC
Do polévky můžete místo 12% smetany dát smetanu ke šlehání, ale polévka je pak tak vydatná, že vystačí jako samostatné jídlo.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybí menu se svěžími citrusy(3 recepty)
- 24 top receptů na krémové polévky ze zeleniny i luštěnin, s masem i bez(24 receptů)
- Lahodné krémové polévky, které vás nenechají o hladu(22 receptů)