Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1815 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 83 g
Tuky 116 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete na Štědrý večer dodržet tradiční rybí menu, ale kapr není váš favorit? Pak je pro vás krémová polévka s lososem a krevetami ta pravá volba.

Související recepty

Suroviny

pórek 1 ks
nadrobno
nadrobno
oloupané, na kostky
ryba 150 g
uzená, např. tolstolobik, halibut, platýz, treska, pokrájené na velikost sousta
krevety 300 g
větší, předvařené, loupané
smetana 250 ml
12%
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci na másle opečte doměkka pórek a cibuli; trvá to asi pět minut.

2

Přidejte brambory a mouku a míchejte asi dvě minuty.

3

Zalijte 750 ml vody, osolte, opepřete a přiveďte k varu.

4

Za občasného míchání mírně vařte asi 10–15 minut, až jsou brambory téměř měkké

5

Přidejte krevety a nakrájenou uzenou rybu bez kostí a ještě tři minuty povařte. Nakonec vmíchejte smetanu a už jen prohřejte.

NĚCO NAVÍC
Do polévky můžete místo 12% smetany dát smetanu ke šlehání, ale polévka je pak tak vydatná, že vystačí jako samostatné jídlo.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...