Testováno na dětech: polévku ve verzi bez chilli si zamilovala i Anička, roční dcera naší redaktorky Darinky.
Suroviny
Postup
V hrnci na oleji opékejte cibuli a česnek 5 minut, až změknou. Přidejte mletý koriandr a míchejte další minutu, aby se rozvoněl. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte špenát, přiklopte a vařte 2–4 minuty, až špenát změkne. Vyberte špenát děrovanou sběračkou a rozmixujte ho s trochou tekutiny z polévky. Do zbylé polévky dejte quinou, přiveďte k varu a vařte 8–10 minut, než quinoa změkne. Vraťte rozmixovaný špenát a osolte a opepřete podle chuti.
Polévku rozdělte do talířů, ozdobte jogurtem a posypte špenátovými lístky, na- sekaným chilli a případně piniovými oříšky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x jarní polévka(10 receptů )
- Zelené velikonoční menu(7 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Zelené zlato, které koupíte kdykoli během roku aneb 30 ověřených receptů se špenátem v hlavní roli (31 receptů )
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )