Špenátová polévka s quinoou

Špenátová polévka s quinoou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 889 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 102 g
Tuky 33 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Testováno na dětech: polévku ve verzi bez chilli si zamilovala i Anička, roční dcera naší redaktorky Darinky. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 3 stroužek
drcené
koriandr 1 ČL
mletý
vývar zeleninový 1 l
900 g
listový špenát očištěný, opraný (stačí kvalitní mražený)
baby špenát
lísky na ozdobu
quinoa 80 g
propláchnutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
bílý jogurt hustý, k podávání
1 ks
paprička jalapeño nadrobno, zelená k podávání
piniové oříšky
nemusí být, k podávání

1 V hrnci na oleji opékejte cibuli a česnek 5 minut, až změknou. Přidejte mletý koriandr a míchejte další minutu, aby se rozvoněl. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte špenát, přiklopte a vařte 2–4 minuty, až špenát změkne. Vyberte špenát děrovanou sběračkou a rozmixujte ho s trochou tekutiny z polévky. Do zbylé polévky dejte quinou, přiveďte k varu a vařte 8–10 minut, než quinoa změkne. Vraťte rozmixovaný špenát a osolte a opepřete podle chuti.

2 Polévku rozdělte do talířů, ozdobte jogurtem a posypte špenátovými lístky, na- sekaným chilli a případně piniovými oříšky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit