Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátová polévka s quinoou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4137 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 631 g
Tuky 34 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Testováno na dětech: polévku ve verzi bez chilli si zamilovala i Anička, roční dcera naší redaktorky Darinky. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
česnek 3 stroužky
drcené
koriandr mletý 1 ČL
vývar zeleninový 1 l
čerstvý, listový, očištěný a opraný, lze použít i kvalitní mražený
na ozdobu
quinoa 80 g
propláchnutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
nasekaná nadrobno, k podávání
piniové oříšky
nemusí být, k podávání

Postup

1

V hrnci na oleji opékejte cibuli a česnek 5 minut, až změknou. Přidejte mletý koriandr a míchejte další minutu, aby se rozvoněl. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte špenát, přiklopte a vařte 2–4 minuty, až špenát změkne. Vyberte špenát děrovanou sběračkou a rozmixujte ho s trochou tekutiny z polévky. Do zbylé polévky dejte quinou, přiveďte k varu a vařte 8–10 minut, než quinoa změkne. Vraťte rozmixovaný špenát a osolte a opepřete podle chuti.

2

Polévku rozdělte do talířů, ozdobte jogurtem a posypte špenátovými lístky, na- sekaným chilli a případně piniovými oříšky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4