Talíř s hummusem a zeleninou dejte doprostřed stolu a nechte hosty, aby si sami dali, na co mají chuť. Vy tak získáte čas na doladění hlavního chodu.
Suroviny
fazolky zelené
300
g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce
6
ks
malé, nahniličko
řapíkatý celer
2
ks
na tenké proužky
ředkvičky
8
ks
s pěknými listy
olivy černé
0.5
hrnku
drobné
ciabatta
opečená, k podávání
Na hummus
fazole cannellini
400
g
1 konzerva, lze nahradit jinými drobnými bílými fazolemi – fazole scezené, propláchnuté
tuňák (konzerva)
185
g
1 konzerva, scezená
tahini
2
PL
sezamové pasty
jogurt bílý
0.25
hrnku
smetanový
česnek
2
stroužky
drcené
citronová štáva
2
PL
olivový olej panenský
2
PL
1 Do vroucí osolené vody vhoďte fazolky a blanšírujte je 3–5 minut. Pak sceďte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.
2 Všechny přísady na hummus v robotu rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.
3 Hummus rozdělte na talíře, kolem naaranžujte rozpůlená vejce, zeleninu a olivy. Opepřete a podávejte s opečenou ciabattou.