Talíř s hummusem a zeleninou dejte doprostřed stolu a nechte hosty, aby si sami dali, na co mají chuť. Vy tak získáte čas na doladění hlavního chodu.
Suroviny
fazolky zelené
300
g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce
6
ks
malé, nahniličko
řapíkatý celer
2
ks
na tenké proužky
ředkvičky
8
ks
s pěknými listy
olivy černé
½
hrnku
drobné
opečená, k podávání
Na hummus
fazole cannellini
400
g
1 konzerva, lze nahradit jinými drobnými bílými fazolemi – fazole scezené, propláchnuté
tuňák (konzerva)
185
g
1 konzerva, scezená
tahini
2
PL
sezamové pasty
jogurt bílý
¼
hrnku
smetanový
česnek
2
stroužky
drcené
citronová šťáva
2
PL
olivový olej panenský
2
PL
Postup
1
Do vroucí osolené vody vhoďte fazolky a blanšírujte je 3–5 minut. Pak sceďte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.
2
Všechny přísady na hummus v robotu rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.
3
Hummus rozdělte na talíře, kolem naaranžujte rozpůlená vejce, zeleninu a olivy. Opepřete a podávejte s opečenou ciabattou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zelené velikonoční menu(7 receptů )
- Snídaně, svačina i večeře: hummus nejen z cizrny - 18 nejlepších receptů(18 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů )