Fazolovo-tuňákový hummus

Fazolovo-tuňákový hummus

Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1575 kcal
Bílkoviny 70 g
Cukr 61 g
Tuky 104 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Talíř s hummusem a zeleninou dejte doprostřed stolu a nechte hosty, aby si sami dali, na co mají chuť. Vy tak získáte čas na doladění hlavního chodu. 

Suroviny

fazolky zelené 300 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks
malé, nahniličko
řapíkatý celer 2 ks
na tenké proužky
ředkvičky 8 ks
s pěknými listy
olivy zelené 0.5 hrnek
černé / hnědé, drobné
ciabatta
opečená, k podávání
Na hummus
400 g
konzerva cannellini lze nahradit jinými drobnými bílými fazolemi, scezené, propláchnuté
185 g
konzerva tuňáka scezená
tahini 2 PL
sezamové pasty
0.25 hrnek
bílý jogurt smetanový
česnek 2 stroužek
drcené
citronová štáva 2 PL
olivový olej 2 PL
panenský

1 Do vroucí osolené vody vhoďte fazolky a blanšírujte je 3–5 minut. Pak sceďte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.

2 Všechny přísady na hummus v robotu rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

3 Hummus rozdělte na talíře, kolem naaranžujte rozpůlená vejce, zeleninu a olivy. Opepřete a podávejte s opečenou ciabattou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit