Suroviny
Halušky
mražený listový špenát
250
g
mouka pšeničná hladká
250
g
mouka pšeničná hrubá
250
g
vejce
1
ks
sůl
Omáčka
sýr s modrou plísní
100
g
smetana
250
ml
česnek
3
stroužky
sůl
olivový olej
Postup
1
Z mouky, vajec a špenátu vypracujeme polotuhé těsto. Přidáme sůl a mléko podle potřeby tak, aby se těsto oddělovalo od stěn misky.
2
Z těsta vykrajujeme malé noky do vroucí osolené vody a počkáme, až vyplouvají na hladinu - tím jsou noky uvařené.
3
Scedíme je a dáme do předem připravené mísy.
4
Očištěme cibuli, nakrájíme ji a orestujeme na oleji.
5
Přidáme sladkou smetanu a navrch nastrouhanou nivu. Promícháváme a vaříme.
6
Hotovou omáčku dochutíme solí a rozmačkaným česnekem. Takto připravenou omáčku promícháme s noky a podáváme.
Foto: Commons.Wikimedia.org