Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s pancettou a cuketovým pestem
Těstoviny s pancettou a cuketovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s pancettou a cuketovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9039 kcal
Bílkoviny 306 g
Sacharidy 218 g
Tuky 781 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na cuketové pesto si uložte. Jakmile ho poprvé ochutnáte, nebudete se moct dočkat chvíle, kdy se na zahradě začnou zelenat záplavy cuket. Pokud jste často stáli před problémem, jak si s přebytkem této zeleniny poradit, cuketové pesto je jedno z nejlahodnějších řešení. Recept se vám ovšem bude hodit i kdykoliv jindy, protože cuketa je dostupná během celého roku.

Suroviny

pancetta 10 plátků
sůl
Na pesto
cuketa 400 g
nastrouhaná nahrubo
bazalka 40 g
+ navíc na ozdobení
česnek 1 stroužek
drcený
nastrouhaný najemno + navíc na ozdobení
směs piniových oříšků a kešu + navíc na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 50 ml

Postup

1

Připravte pesto. Nastrouhanou cuketu zabalte do utěrky a vyždímejte. Dejte
do stolního mixéru spolu s bazalkou, špenátem, česnekem, parmazánem a ořechy. Osolte, opepřete a rozmixujte na pastu. Nechte přístroj v chodu a přilévejte olej, až vznikne pesto. Možná nebudete potřebovat celou dávku oleje. Ochutnejte a podle potřeby dosolte a dochuťte pepřem.

2

Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem. Na plech vyskládejte pancettu či slaninu, vložte do trouby a 15–20 minut vypékejte dokřupava. Nechte zchladnout a rozlámejte na kousky. Mezitím ve vroucí osolené vodě uvařte špagety, aby byly al dente. Piniové oříšky a kešú nasucho opražte a kešú nahrubo nasekejte. Smíchejte uvařené špagety s pestem, rozdělte na talíře, ozdobte kousky pancetty či slaniny a lístky bazalky. Posypte parmazánem a ořechy.

NĚCO NAVÍC
Nemáte-li doma odpůrce cukety, přidejte do talíře orestované tenké plátky cukety, vytvořené škrabkou na zeleninu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...