0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 8-10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1070 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 39 g
Tuky 36 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aspik neboli rosol je pro studenou mísu základní uměleckou pomůckou.

Suroviny

vývar kuřecí 250 ml
studený, odtučněný, vyčištěný
želatina 80 g
vývar 1,25 ml
šunka 300 g
nakrájená na kostičky
hrášek 200 g
zelený

1 Na 8–10 báboviček v 250 ml studeného odtučněného a vyčištěného drůbežího vývaru namočte cca 80 g želatiny a nechte ji nabobtnat. Vlijte do 1 a 1⁄4 l vývaru. Zvolna přiveďte k varu a pak nechte vychladnout. Do formiček rozdělte 300 g šunky nakrájené na kostičky a cca 200 g zeleného hrášku. Rosol prohřejte, aby byl tekutý, a zalijte jím suroviny ve formičkách. Dejte znovu vychladnout a vyklopte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč