Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do hodiny Velmi snadné 8-10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1070 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 39 g
Tuky 36 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aspik neboli rosol je pro studenou mísu základní uměleckou pomůckou.

Suroviny

vývar kuřecí 250 ml
studený, odtučněný, vyčištěný
želatina 80 g
vývar 1.25 ml
šunka 300 g
nakrájená na kostičky
hrášek 200 g
zelený

1 Na 8–10 báboviček v 250 ml studeného odtučněného a vyčištěného drůbežího vývaru namočte cca 80 g želatiny a nechte ji nabobtnat. Vlijte do 1 a 1⁄4 l vývaru. Zvolna přiveďte k varu a pak nechte vychladnout. Do formiček rozdělte 300 g šunky nakrájené na kostičky a cca 200 g zeleného hrášku. Rosol prohřejte, aby byl tekutý, a zalijte jím suroviny ve formičkách. Dejte znovu vychladnout a vyklopte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.9/05, str.86

Obchod Apetit