0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šunková persiláda s bramborovým salátem a hráškovým pyré

Šunková persiláda s bramborovým salátem a hráškovým pyré

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3100 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 222 g
Tuky 186 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle šunka v hrníčku s petrželkou je oblíbená zejména ve Francii a na pikniku ji určitě oceníte i vy. Už jen sklenka vína, a můžete si užívat voňavé trávy a sluníčka.

Suroviny

šunka 350 g
v celku
petrželka 1 svazek
i se stonky
vývar kuřecí 450 ml
česnek 1 stroužek
2 ČL
prášková želatina
sůl
pepř
2 PL
petrželkové lístky nasekané
Na bramborový salát
majonéza 125 g
hořčice dijonská 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
sůl 0.25 ČL
pepř 1 špetka
řapíkatý celer 2 ks
okurky nakládané 4 ks
brambory vařené 500 g
Na hráškové pyré
mražený hrášek 300 g
mladý
parmazán 2 PL
strouhaný
olivový olej 3 PL

1 Nasekejte nahrubo svazek hladkolisté petrželky (i se stonky). Vložte do rendlíku a zalijte 450 ml drůbežího vývaru, přidejte 1 stroužek česneku, drcený, a přiklopené vařte 5 minut.

2 Mezitím zalijte 2 lžičky práškové želatiny 3 lžícemi vody a nechte 1 minutu nabobtnat. Sceďte petrželkový vývar přes husté síto a po chvíli v něm rozmíchejte želatinu. Osolte, opepřete, misku s vývarem postavte do další misky s ledem a míchejte, až bude mít směs pokojovou teplotu. Vmíchejte 2 lžíce nasekaných petrželkových lístků.

3 350 g šunky v celku nakrájejte na kostky rozdělte do sklenic a nalijte na ni směs. Dejte chladit, až ztuhne, trvá to asi 1 hodinu.

4 Na bramborový salát prošlehejte 125 g majonézy, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce bílého vinného octa, 1/4 lžičky soli a špetku pepře. Promíchejte s 2 řapíky celeru, nakrájenými na plátky, 4–6 nakládanými okurkami, nakrájenými na kostičky, a 500 g vařených brambor, nakrájenými na kostky.

5 Povařte 300 g mraženého mladého hrášku 1 minutu ve vroucí osolené vodě, sceďte a nahrubo rozmixujte s 2 lžícemi strouhaného parmazánu a 3 lžícemi panenského olivového oleje. Osolte a opepřete. Rozetřete na ztuhlou šunkovou persiládu, na to navršte bramborový salát a ozdobte vnitřními křehkými lístky řapíkatého celeru.

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit