Šunková persiláda s bramborovým salátem a hráškovým pyré

Šunková persiláda s bramborovým salátem a hráškovým pyré

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3100 kcal
Bílkoviny 106 g
Cukr 222 g
Tuky 186 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle šunka v hrníčku s petrželkou je oblíbená zejména ve Francii a na pikniku ji určitě oceníte i vy. Už jen sklenka vína, a můžete si užívat voňavé trávy a sluníčka.

Suroviny

šunka 350 g
v celku
petrželka 1 svazek
i se stonky
vývar kuřecí 450 ml
česnek 1 stroužek
2 ČL
prášková želatina
sůl
pepř
2 PL
petrželkové lístky nasekané
Na bramborový salát
majonéza 125 g
hořčice dijonská 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
sůl 0.25 ČL
pepř 1 špetka
řapíkatý celer 2 ks
okurky nakládané 4 ks
brambory vařené 500 g
Na hráškové pyré
mražený hrášek 300 g
mladý
parmazán 2 PL
strouhaný
olivový olej 3 PL

1 Nasekejte nahrubo svazek hladkolisté petrželky (i se stonky). Vložte do rendlíku a zalijte 450 ml drůbežího vývaru, přidejte 1 stroužek česneku, drcený, a přiklopené vařte 5 minut.

2 Mezitím zalijte 2 lžičky práškové želatiny 3 lžícemi vody a nechte 1 minutu nabobtnat. Sceďte petrželkový vývar přes husté síto a po chvíli v něm rozmíchejte želatinu. Osolte, opepřete, misku s vývarem postavte do další misky s ledem a míchejte, až bude mít směs pokojovou teplotu. Vmíchejte 2 lžíce nasekaných petrželkových lístků.

3 350 g šunky v celku nakrájejte na kostky rozdělte do sklenic a nalijte na ni směs. Dejte chladit, až ztuhne, trvá to asi 1 hodinu.

4 Na bramborový salát prošlehejte 125 g majonézy, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce bílého vinného octa, 1/4 lžičky soli a špetku pepře. Promíchejte s 2 řapíky celeru, nakrájenými na plátky, 4–6 nakládanými okurkami, nakrájenými na kostičky, a 500 g vařených brambor, nakrájenými na kostky.

5 Povařte 300 g mraženého mladého hrášku 1 minutu ve vroucí osolené vodě, sceďte a nahrubo rozmixujte s 2 lžícemi strouhaného parmazánu a 3 lžícemi panenského olivového oleje. Osolte a opepřete. Rozetřete na ztuhlou šunkovou persiládu, na to navršte bramborový salát a ozdobte vnitřními křehkými lístky řapíkatého celeru.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit