Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová pečeně v bylinkách a šunkové krustě

Vepřová pečeně v bylinkách a šunkové krustě

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1050 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 49 g
Tuky 70 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasná šunková krustička vás nadchne!

Suroviny

petrželka svazek
nasekaná + na omáčku
rozmarýn 1 PL
čerstvý nasekaný + na omáčku
šalvěj 1 PL
nasekaná čerstvá + na omáčku
česnek 3 stroužky
drcené
hořčice dijonská 1 PL
nastrouhaná z biocitronu
chilli sušené špetka
sůl mořská
olivový olej 3 PL
bez kosti cca 1,2 kg
100 g
prosciutto crudo lze nahradit jinou tence pokrájenou sušenou šunkou
vývar kuřecí 400 ml
prohnětená s máslem
změklé

Postup

1

1 V míse promíchejte petrželku, rozmarýn, šalvěj, česnek, hořčici, citronovou kůru a chilli a vše smíchejte s olivovým olejem. Vepřovou pečeni osolte a potřete připravenou směsí. Zakryjte a nechte v chladu 1 hodinu marinovat (můžete ale i 24 hodin).

2 Troubu předehřejte na 200°C. Na pracovní plochu rozložte plátky sušené šunky tak, aby se mírně překrývaly. Na ně pak položte ochucenou pečeni a do šunky ji zabalte. Aby z ní plátky nesklouzly, přichyťte je kuchyňským provázkem. Potom pečeni vložte do pekáče.

3 Pečte asi 1 a 1/2 hodiny doměkka a dozlatova. Občas podlijte vínem a částí vývaru (cca 200ml). Asi 15 minut před dokončením přilijte zbytek vývaru, a jakmile začne bublat, rozmíchejte v něm předem připravené moučné máslo a nechte dopéct. Šťáva se mezitím zjemní a zhoustne. Hotové maso vyjměte a nechte na prkénku 10 minut odpočinout. Šťávu osolte, vmíchejte 1 lžíci nasekané petrželky a po 1/2 lžičce šalvěje a rozmarýnu a slijte do omáčníku. Podávejte se saláty (recepty na další straně).

NĚCO NAVÍC
Abyste se ještě více přiblížili chuti italské porchetty, jejímž receptem jsme se inspirovali, přidejte k bylinkám 1 lžičku hrubě drcených fenyklových semen.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...