Úžasná šunková krustička vás nadchne!
Suroviny
Postup
1 V míse promíchejte petrželku, rozmarýn, šalvěj, česnek, hořčici, citronovou kůru a chilli a vše smíchejte s olivovým olejem. Vepřovou pečeni osolte a potřete připravenou směsí. Zakryjte a nechte v chladu 1 hodinu marinovat (můžete ale i 24 hodin).
2 Troubu předehřejte na 200°C. Na pracovní plochu rozložte plátky sušené šunky tak, aby se mírně překrývaly. Na ně pak položte ochucenou pečeni a do šunky ji zabalte. Aby z ní plátky nesklouzly, přichyťte je kuchyňským provázkem. Potom pečeni vložte do pekáče.
3 Pečte asi 1 a 1/2 hodiny doměkka a dozlatova. Občas podlijte vínem a částí vývaru (cca 200ml). Asi 15 minut před dokončením přilijte zbytek vývaru, a jakmile začne bublat, rozmíchejte v něm předem připravené moučné máslo a nechte dopéct. Šťáva se mezitím zjemní a zhoustne. Hotové maso vyjměte a nechte na prkénku 10 minut odpočinout. Šťávu osolte, vmíchejte 1 lžíci nasekané petrželky a po 1/2 lžičce šalvěje a rozmarýnu a slijte do omáčníku. Podávejte se saláty (recepty na další straně).
NĚCO NAVÍC
Abyste se ještě více přiblížili chuti italské porchetty, jejímž receptem jsme se inspirovali, přidejte k bylinkám 1 lžičku hrubě drcených fenyklových semen.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční hostina(7 receptů )