Vepřová pečeně v bylinkách a šunkové krustě

Vepřová pečeně v bylinkách a šunkové krustě

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1050 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 49 g
Tuky 70 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Úžasná šunková krustička vás nadchne!

Suroviny

petrželka svazek
nasekaná + na omáčku
rozmarýn 1 PL
čerstvý nasekaný + na omáčku
šalvěj 1 PL
nasekaná čerstvá + na omáčku
česnek 3 stroužky
drcené
hořčice dijonská 1 PL
citronová kůra 2 ČL
nastrouhaná z biocitronu
chilli sušené špetka
sůl mořská
olivový olej 3 PL
vepřové maso 1 ks
bez kosti cca 1,2 kg
100 g
prosciutto crudo lze nahradit jinou tence pokrájenou sušenou šunkou
víno bílé 100 ml
vývar kuřecí 400 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL
prohnětená s máslem
máslo 1 PL
změklé

1 V míse promíchejte petrželku, rozmarýn, šalvěj, česnek, hořčici, citronovou kůru a chilli a vše smíchejte s olivovým olejem. Vepřovou pečeni osolte a potřete připravenou směsí. Zakryjte a nechte v chladu 1 hodinu marinovat (můžete ale i 24 hodin).

2 Troubu předehřejte na 200°C. Na pracovní plochu rozložte plátky sušené šunky tak, aby se mírně překrývaly. Na ně pak položte ochucenou pečeni a do šunky ji zabalte. Aby z ní plátky nesklouzly, přichyťte je kuchyňským provázkem. Potom pečeni vložte do pekáče.

3 Pečte asi 1 a 1/2 hodiny doměkka a dozlatova. Občas podlijte vínem a částí vývaru (cca 200ml). Asi 15 minut před dokončením přilijte zbytek vývaru, a jakmile začne bublat, rozmíchejte v něm předem připravené moučné máslo a nechte dopéct. Šťáva se mezitím zjemní a zhoustne. Hotové maso vyjměte a nechte na prkénku 10 minut odpočinout. Šťávu osolte, vmíchejte 1 lžíci nasekané petrželky a po 1/2 lžičce šalvěje a rozmarýnu a slijte do omáčníku. Podávejte se saláty (recepty na další straně).

NĚCO NAVÍC
Abyste se ještě více přiblížili chuti italské porchetty, jejímž receptem jsme se inspirovali, přidejte k bylinkám 1 lžičku hrubě drcených fenyklových semen.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit