Dokonalá chuťovka – ať už na party nebo jen tak k televizi. Pokud nemáte čerstvý křen, můžete ho nahradit křenovou pastou.
Suroviny
krémový sýr
200
g
např. lučina, žervé
chřest zelený
5
ks
silné stonky
šunka
5
plátků
obdelníkové plátky, asi 100 g
křen
3
ČL
čerstvý, strouhaný
vlašské ořechy
1
hrst
nasekané
sůl
petrželka
na ozdobu
Postup
1
Stonky chřestu povařte pět minut, sceďte a nechte vychladnout. Žervé smíchejte s křenem, ořechy a solí a směsí tence potřete plátky šunky. Na delší okraj položte stonek chřestu a pevně zabalte. Dejte aspoň na dvě hodiny chladit – krém ztuhne a pak půjde lépe krájet.
2
Ostrým nožem překrojte každý váleček na tři kousky a ozdobte snítkou petrželky. Pro snadnější servírování je můžete propíchnout párátkem jako jednohubky.
TIP
Jestli je šunka moc tenká a trhá se, dejte na sebe dva plátky. Vegetariánům doporučujeme skvělou obměnu s tvrdým sýrem.
Komentáře