Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Šunkové válečky

Šunkové válečky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut Na 15 válečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1956 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 18 g
Tuky 130 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá chuťovka – ať už na party nebo jen tak k televizi. Pokud ­nemáte čerstvý křen, můžete ho nahradit křenovou pastou.

Suroviny

sýr 200 g
typu žervé, např. Lučina
chřest zelený 5 ks
silné stonky
šunka 5 plátky
obdelníkové plátky, asi 100g
křen 3 ČL
čerstvý, strouhaný
vlašské ořechy hrst
nasekané
sůl
petrželka
na ozdobu
1.  Stonky chřestu povařte pět minut, sceďte a nechte vychladnout. Žervé smíchejte s křenem, ořechy a solí a směsí tence potřete plátky šunky. Na delší okraj položte stonek chřestu a pevně zabalte. Dejte aspoň na dvě hodiny chladit – krém ztuhne a pak půjde lépe krájet.

2.  Ostrým nožem překrojte každý váleček na tři kousky a ozdobte ­snítkou petrželky. Pro snadnější servírování je můžete propíchnout párátkem jako jednohubky.

TIP
Jestli je šunka moc tenká a trhá se, dejte na sebe dva plátky. Vegetariánům doporučujeme skvělou obměnu s tvrdým sýrem.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/06, str.18

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit