0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šunkové válečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Na 15 válečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1912 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 26 g
Tuky 125 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá chuťovka – ať už na party nebo jen tak k televizi. Pokud ­nemáte čerstvý křen, můžete ho nahradit křenovou pastou.

Suroviny

např. lučina, žervé
chřest zelený 5 ks
silné stonky
šunka 5 plátků
obdelníkové plátky, asi 100 g
křen 3 ČL
čerstvý, strouhaný
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané
sůl
petrželka
na ozdobu

1 Stonky chřestu povařte pět minut, sceďte a nechte vychladnout. Žervé smíchejte s křenem, ořechy a solí a směsí tence potřete plátky šunky. Na delší okraj položte stonek chřestu a pevně zabalte. Dejte aspoň na dvě hodiny chladit – krém ztuhne a pak půjde lépe krájet.

2 Ostrým nožem překrojte každý váleček na tři kousky a ozdobte ­snítkou petrželky. Pro snadnější servírování je můžete propíchnout párátkem jako jednohubky.

TIP
Jestli je šunka moc tenká a trhá se, dejte na sebe dva plátky. Vegetariánům doporučujeme skvělou obměnu s tvrdým sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/06, str.18

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč