Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šunkové válečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Na 15 válečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1912 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 26 g
Tuky 125 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá chuťovka – ať už na party nebo jen tak k televizi. Pokud ­nemáte čerstvý křen, můžete ho nahradit křenovou pastou.

Suroviny

např. lučina, žervé
silné stonky
šunka 5 plátků
obdelníkové plátky, asi 100 g
křen 3 ČL
čerstvý, strouhaný
nasekané
sůl
petrželka
na ozdobu

Postup

1

Stonky chřestu povařte pět minut, sceďte a nechte vychladnout. Žervé smíchejte s křenem, ořechy a solí a směsí tence potřete plátky šunky. Na delší okraj položte stonek chřestu a pevně zabalte. Dejte aspoň na dvě hodiny chladit – krém ztuhne a pak půjde lépe krájet.

2

Ostrým nožem překrojte každý váleček na tři kousky a ozdobte ­snítkou petrželky. Pro snadnější servírování je můžete propíchnout párátkem jako jednohubky.

TIP
Jestli je šunka moc tenká a trhá se, dejte na sebe dva plátky. Vegetariánům doporučujeme skvělou obměnu s tvrdým sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

04.09.2007 22:49
Recept se nachází v č.5/06, str.18

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...