0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šunková pizza

Šunková pizza

4.1 / 5. Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4476 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 378 g
Tuky 232 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pizze je nejlepší, že se může zcela svobodně a bez předsudků jíst rukama.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
smíchaná s 2 lžičkami soli
olivový olej panenský 10 PL
droždí 1 bal
rajčatová passata - pyré 400 g
bazalkové pesto 1 ČL
cibule červená 1 ks
česnek 2 stroužky
sůl
pepř
mletý
šunka 250 g
dušená, na plátky
pórek 1 ks
tence nakrájený
mozzarella 250 g
na plátky
rajčata cherry 150 g
rozpůlená
bazalka 4 snítky
olivy černé 1 hrst

1 Do mísy kuchyňského robotu s hnětačem (nebo do domácí pekárny) prosijte mouku se solí, přidejte droždí, 5 lžic oleje a postupně vlijte 250–300 ml vlažné vody. Zpracujte hladké těsto a nechte ho asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí objem.

2 Na lžíci oleje zpěňte jemně nasekanou cibuli a česnek a zalijte rajčatovou passatou. Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni 15 minut. Dochuťte pestem a odstavte.

3 Těsto rychle propracujte a vyválejte 4 stejné placky. Vytáhněte je dotenka a vytvarujte okraje. Dejte je na plech s pečicím papírem a potřete omáčkou. Obložte šunkou, rajčátky, pórkem a zakapejte olejem.

4 Pečte v předehřáté troubě na 250 °C 15–20 minut. Před koncem přidejte na pizzu mozzarellu, olivy a dopečte. Podávejte s lístky bazalky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč