Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šunková pizza

Šunková pizza

4.7/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4476 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 378 g
Tuky 232 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pizze je nejlepší, že se může zcela svobodně a bez předsudků jíst rukama.

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

smíchaná s 2 lžičkami soli
olivový olej panenský 10 PL
rajčatová passata - pyré 400 g
bazalkové pesto 1 ČL
česnek 2 stroužky
sůl
pepř
mletý
šunka 250 g
dušená, na plátky
pórek 1 ks
tence nakrájený
na plátky
rajčata cherry 150 g
rozpůlená
bazalka 4 snítky

Postup

1

Do mísy kuchyňského robotu s hnětačem (nebo do domácí pekárny) prosijte mouku se solí, přidejte droždí, 5 lžic oleje a postupně vlijte 250–300 ml vlažné vody. Zpracujte hladké těsto a nechte ho asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí objem.

2

Na lžíci oleje zpěňte jemně nasekanou cibuli a česnek a zalijte rajčatovou passatou. Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni 15 minut. Dochuťte pestem a odstavte.

3

Těsto rychle propracujte a vyválejte 4 stejné placky. Vytáhněte je dotenka a vytvarujte okraje. Dejte je na plech s pečicím papírem a potřete omáčkou. Obložte šunkou, rajčátky, pórkem a zakapejte olejem.

4

Pečte v předehřáté troubě na 250 °C 15–20 minut. Před koncem přidejte na pizzu mozzarellu, olivy a dopečte. Podávejte s lístky bazalky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín