Na pizze je nejlepší, že se může zcela svobodně a bez předsudků jíst rukama.
Suroviny
1 Do mísy kuchyňského robotu s hnětačem (nebo do domácí pekárny) prosijte mouku se solí, přidejte droždí, 5 lžic oleje a postupně vlijte 250–300 ml vlažné vody. Zpracujte hladké těsto a nechte ho asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
2 Na lžíci oleje zpěňte jemně nasekanou cibuli a česnek a zalijte rajčatovou passatou. Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni 15 minut. Dochuťte pestem a odstavte.
3 Těsto rychle propracujte a vyválejte 4 stejné placky. Vytáhněte je dotenka a vytvarujte okraje. Dejte je na plech s pečicím papírem a potřete omáčkou. Obložte šunkou, rajčátky, pórkem a zakapejte olejem.
4 Pečte v předehřáté troubě na 250 °C 15–20 minut. Před koncem přidejte na pizzu mozzarellu, olivy a dopečte. Podávejte s lístky bazalky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dobroty pro děti(8 receptů)
- Romantická večeře lehce, hravě, neodolatelně: 33x skvělých receptů v barvách lásky(33 receptů)