Ochucené máslo se šunkou a kyselou okurkou v kompaktním balení. Když vyklopenou bábovičku doplníte pečivem, získáte studenou večeři bez práce.
Suroviny
Postup
Nejdřív si přepusťte máslo. Rozehřejte ho v kastrůlku, vypněte oheň a nechte stát. Pak opatrně slijte čistý žlutý tuk tak, aby mléčná usazenina zůstala na dně hrnce. Šunku natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky a promíchejte ji s petrželkou, okurkami pokrájenými na kostičky, kořením, trochou soli a 2/3 přepuštěného másla.
Směs rozdělte do 8 malých zapékacích misek nebo do hrnečků s rovnými stěnami. Upěchujte ji prsty, zalijte zbývajícím máslem a dejte vychladit. Pak nádobky přetáhněte potravinářskou fólií, aby směs nenasákla pachy z lednice. Před podáváním ponořte misky nebo hrnečky do vroucí vody a obsah vyklopte jako bábovičku. Doplňte hořčicí či křenem, cibulí a podávejte s chlebem.