Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šunkové hrnečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3016 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 57 g
Tuky 269 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochucené máslo se šunkou a kyselou okurkou v kompaktním balení. Když vyklopenou bábovičku doplníte pečivem, získáte studenou večeři bez práce.

Suroviny

šunka 500 g
vcelku, kvalitní
máslo 250 g
středních nebo 4 velké
petrželka svazek
hladkolistá, nasekaná
hřebíček 1 špetka
mletý
hořčičné semínko 1 špetka
sůl mořská
hrubá
pepř mletý
na kolečka, k podávání
k podávání
hořčice
podávání

Postup

1

Nejdřív si přepusťte máslo. Rozehřejte ho v kastrůlku, vypněte oheň a nechte stát. Pak opatrně slijte čistý žlutý tuk tak, aby mléčná usazenina zůstala na dně hrnce. Šunku natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky a promíchejte ji s petrželkou, okurkami pokrájenými na kostičky, kořením, trochou soli a 2/3 přepuštěného másla.

2

Směs rozdělte do 8 malých zapékacích misek nebo do hrnečků s rovnými stěnami. Upěchujte ji prsty, zalijte zbývajícím máslem a dejte vychladit. Pak nádobky přetáhněte potravinářskou fólií, aby směs nenasákla pachy z lednice. Před podáváním ponořte misky nebo hrnečky do vroucí vody a obsah vyklopte jako bábovičku. Doplňte hořčicí či křenem, cibulí a podávejte s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...