Zapečené gnocchi

Zapečené gnocchi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2344 kcal
Bílkoviny 131 g
Cukr 192 g
Tuky 111 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hotové noky vám dokážou vytrhnout trn z paty. Stačí k nim přidat pár výrazných surovin, strčit do trouby a večeře je na stole. 

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
hotové
brokolice 200 g
i mražené
kuřecí prsa 250 g
sýr s modrou plísní 200 g
viz Něco naví
smetana ke šlehání 150 ml
sůl
vlašské ořechy hrst
nahrubo

1 Troubu předehřejte na 200°C. Noky uvařte ve vroucí vodě podle návodu na obalu – na posledních pár minut k nim přihoďte brokolici rozdělenou na růžičky. Mezitím nakrájejte maso na nudličky.

2 Slité noky a brokolici vsypte do žáruvzdorné mísy a přidejte maso. Do pekáčku rozdrobte sýr a přilijte smetanu. Osolte a vše promíchejte, nakonec posypte ořechy a dejte na 15–20 minut péct.

NĚCO NAVÍC 

Můžete použít českou nivu, ale také gorgonzolu, rokfór nebo jakýkoli jiný sýr, záleží jen na vaší chuti a zásobách v chladničce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit