0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry

Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry

4.2 / 5. Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2195 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 185 g
Tuky 109 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozpečené sýry dají vzniknout božské křupavé a táhlé krustičce.

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
máslo
na vymazání zapékací misky
ricotta 125 g
mozzarella 100 g
natrhaná na kousky
sýr s modrou plísní 100 g
rozdrobený
parmazán 50 g
nastrouhaný
klobása 100 g
kvalitní papriková či salám na kolečka či plátky (nemusí být)
salát
k podávání

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C.

2

Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte a nechte okapat.

3

Zapékací mísu (pekáček) vymažte máslem, vsypte do ní gnocchi, rovnoměrně posypte ricottou, mozzarellou, sýrem s modrou plísní a parmazánem.

4

Zapékejte cca 20 minut, aby se sýry roztavily a povrch zezlátl.

5

Mezitím připravte salát a kolečka klobásky či salámu opečte na pánvi.

6

Gnocchi podávejte posypané uzeninou a se salátem.

Související články

Škola vaření: gnocchi
  • Tipy a triky

Škola vaření: gnocchi

Poznejte jednoduchost a všestrannost italských ricottových nočků a vychutnejte si je v našich pěti báječných receptech. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit