Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry
Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry

3.9/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2195 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 185 g
Tuky 109 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozpečené sýry dají vzniknout božské křupavé a táhlé krustičce. A co teprve zapečené gnocchi se čtyřmi sýry! To už je naprostá pohádka – a stejně tak ji milují i děti. Rychlá příprava + pár ingrediencí = nejlepší recept na rychlou večeři či oběd.

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
na vymazání zapékací misky
ricotta 125 g
natrhaná na kousky
rozdrobený
nastrouhaný
kvalitní papriková či salám na kolečka či plátky (nemusí být)
salát
k podávání

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C.

2

Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte a nechte okapat.

3

Zapékací mísu (pekáček) vymažte máslem, vsypte do ní gnocchi, rovnoměrně posypte ricottou, mozzarellou, sýrem s modrou plísní a parmazánem.

4

Zapékejte cca 20 minut, aby se sýry roztavily a povrch zezlátl.

5

Mezitím připravte salát a kolečka klobásky či salámu opečte na pánvi.

6

Gnocchi podávejte posypané uzeninou a se salátem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...