Rozpečené sýry dají vzniknout božské křupavé a táhlé krustičce. A co teprve zapečené gnocchi se čtyřmi sýry! To už je naprostá pohádka – a stejně tak ji milují i děti. Rychlá příprava + pár ingrediencí = nejlepší recept na rychlou večeři či oběd.
Suroviny
gnocchi bramborové
500
g
na vymazání zapékací misky
ricotta
125
g
mozzarella
100
g
natrhaná na kousky
sýr s modrou plísní
100
g
rozdrobený
parmazán
50
g
nastrouhaný
klobása
100
g
kvalitní papriková či salám na kolečka či plátky (nemusí být)
salát
k podávání
Postup
1
Zahřejte troubu na 180 °C.
2
Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte a nechte okapat.
3
Zapékací mísu (pekáček) vymažte máslem, vsypte do ní gnocchi, rovnoměrně posypte ricottou, mozzarellou, sýrem s modrou plísní a parmazánem.
4
Zapékejte cca 20 minut, aby se sýry roztavily a povrch zezlátl.
5
Mezitím připravte salát a kolečka klobásky či salámu opečte na pánvi.
6
Gnocchi podávejte posypané uzeninou a se salátem.