Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3880 kcal
Bílkoviny 107 g
Cukr 354 g
Tuky 216 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nad domácí noky (se slaninou) není!

Suroviny

lískové oříšky 45 g
loupané
růžičková kapusta 200 g
přepůlené kapustičky
pancetta 200 g
na nudličky
máslo 100 g
nahrubo
60 g
zlaté rozinky viz Něco navíc, propláchnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
parmazán
hoblinky, k podávání
Na gnocchi
brambory 1 kg
mouka pšeničná hladká 220 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané
mouka pšeničná polohrubá
na poprášení
olivový olej
na pokapání

1 Na gnocchi uvařte brambory ve slupce doměkka (30–35 minut). Sceďte je, nechte trochu zchladnout a oloupejte. Protlačte lisem na brambory do mísy. Přidejte mouku, vejce a 2 lžičky soli a rychle vypracujte těsto (čím déle je budete zpracovávat, tím víc bude řídnout!). Rozdělte na 4 díly, s jedním pracujte, ostatní přikryjte utěrkou, aby nevychladly. Postupně z každé čtvrtiny vyválejte asi 2cm silný váleček a nakrájejte ho na 1,5cm kousky. Rozložte je na plechy poprášené polohrubou moukou. Připravené gnocchi po částech vařte ve vroucí osolené vodě 2–3 minuty, až vyplavou. Sceďte, rychle zchlaďte ve studené vodě a promíchejte s trochou oleje, aby se neslepily. Odložte.

2 Mezitím předehřejte troubu na 180°C. Oříšky opečte nasucho na plechu (4–5 minut) a potom nasekejte nahrubo.

3 Do vroucí vody vhoďte růžičky kapusty a vařte 2–3 minuty, pak sceďte.

4 Ve velké pánvi na středním plameni opékejte pancettu 3–5 minut dozlatova. Přidejte máslo, rozinky a uvařené gnocchi. Zlehka opékejte 3–5 minut, až gnocchi zezlátnou. Přidejte kapustičky a oříšky a ještě 1–2 minuty prohřívejte. Osolte, opepřete a ihned podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

NĚCO NAVÍC

Zlaté rozinky jsou světlejší a méně vysušené. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit