0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

3.7 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4079 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 399 g
Tuky 216 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nad domácí noky (se slaninou) není!

Suroviny

lískové oříšky 45 g
loupané
růžičková kapusta 200 g
kapustičky přepůlené
pancetta 200 g
na nudličky
máslo 100 g
nakrájené nahrubo
rozinky 60 g
zlaté, viz Něco navíc, propláchnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
parmazán
hoblinky, k podávání
Na gnocchi
brambory 1 kg
mouka pšeničná hladká 220 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané
mouka pšeničná polohrubá
na poprášení
olivový olej
na pokapání

1 Na gnocchi uvařte brambory ve slupce doměkka (30–35 minut). Sceďte je, nechte trochu zchladnout a oloupejte. Protlačte lisem na brambory do mísy. Přidejte mouku, vejce a 2 lžičky soli a rychle vypracujte těsto (čím déle je budete zpracovávat, tím víc bude řídnout!). Rozdělte na 4 díly, s jedním pracujte, ostatní přikryjte utěrkou, aby nevychladly. Postupně z každé čtvrtiny vyválejte asi 2cm silný váleček a nakrájejte ho na 1,5cm kousky. Rozložte je na plechy poprášené polohrubou moukou. Připravené gnocchi po částech vařte ve vroucí osolené vodě 2–3 minuty, až vyplavou. Sceďte, rychle zchlaďte ve studené vodě a promíchejte s trochou oleje, aby se neslepily. Odložte.

2 Mezitím předehřejte troubu na 180°C. Oříšky opečte nasucho na plechu (4–5 minut) a potom nasekejte nahrubo.

3 Do vroucí vody vhoďte růžičky kapusty a vařte 2–3 minuty, pak sceďte.

4 Ve velké pánvi na středním plameni opékejte pancettu 3–5 minut dozlatova. Přidejte máslo, rozinky a uvařené gnocchi. Zlehka opékejte 3–5 minut, až gnocchi zezlátnou. Přidejte kapustičky a oříšky a ještě 1–2 minuty prohřívejte. Osolte, opepřete a ihned podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

NĚCO NAVÍC
Zlaté rozinky jsou světlejší a méně vysušené. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit