0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4079 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 399 g
Tuky 216 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nad domácí noky (se slaninou) není!

Suroviny

lískové oříšky 45 g
loupané
kapustičky přepůlené
na nudličky
máslo 100 g
nakrájené nahrubo
rozinky 60 g
zlaté, viz Něco navíc, propláchnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hoblinky, k podávání
Na gnocchi
brambory 1 kg
mouka pšeničná hladká 220 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané
mouka pšeničná polohrubá
na poprášení
olivový olej
na pokapání

Postup

1

Na gnocchi uvařte brambory ve slupce doměkka (30–35 minut). Sceďte je, nechte trochu zchladnout a oloupejte. Protlačte lisem na brambory do mísy. Přidejte mouku, vejce a 2 lžičky soli a rychle vypracujte těsto (čím déle je budete zpracovávat, tím víc bude řídnout!).

2

Rozdělte na 4 díly, s jedním pracujte, ostatní přikryjte utěrkou, aby nevychladly. Postupně z každé čtvrtiny vyválejte asi 2cm silný váleček a nakrájejte ho na 1,5cm kousky.

3

Rozložte je na plechy poprášené polohrubou moukou. Připravené gnocchi po částech vařte ve vroucí osolené vodě 2–3 minuty, až vyplavou. Sceďte, rychle zchlaďte ve studené vodě a promíchejte s trochou oleje, aby se neslepily. Odložte.

4

Mezitím předehřejte troubu na 180°C. Oříšky opečte nasucho na plechu (4–5 minut) a potom nasekejte nahrubo.

5

Do vroucí vody vhoďte růžičky kapusty a vařte 2–3 minuty, pak sceďte.

6

Ve velké pánvi na středním plameni opékejte pancettu 3–5 minut dozlatova. Přidejte máslo, rozinky a uvařené gnocchi. Zlehka opékejte 3–5 minut, až gnocchi zezlátnou. Přidejte kapustičky a oříšky a ještě 1–2 minuty prohřívejte. Osolte, opepřete a ihned podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

NĚCO NAVÍC
Zlaté rozinky jsou světlejší a méně vysušené. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč