Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékané gnocchi s houbami a modrým sýrem

opékané gnocchi s houbami a modrým sýrem
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Opékané gnocchi s houbami a modrým sýrem

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2226 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 307 g
Tuky 65 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchou bezmasou večeři, kterou můžete podávat už za dvacet minut, můžete doplnit jemným kozím sýrem nebo naopak výrazným sýrem s modrou plísní (my jsme zvolili druhou variantu). Oba budou ve výsledném pokrmu fungovat na výbornou.

Suroviny

sůl
gnocchi bramborové 800 g
olivový olej 1 PL
máslo 1 ČL
nakrájená nahrubo
nebo žampiony portobello, nakrájené na plátky
česnek 2 stroužky
nasekané
pepř
čerstvě mletý
ideálně krémový, lze podle chuti nahradit i sýrem kozím
petrželka 1 svazek
nasekaná najemno

Postup

1

Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. Osolte a vsypte gnocchi. Vařte podle návodu na obalu. Když vyplavou na povrch, jsou hotové. Slijte je a dejte stranou.

2

Mezitím ve velké pánvi s poklicí rozehřejte olej a máslo. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a houby a asi minutu opékejte na prudkém ohni. 

3

Pak teplotu snižte, směs přiklopte pokličkou a za občasného míchání duste asi 5 minut.

4

Odstraňte pokličku a přidejte nasekaný česnek, vařte další 1–2 minuty a poté do pánve přidejte uvařené noky a nechte je prohřát. Podle chuti dosolte a opepřete.

5

Na povrch rozdělte kousky sýra a nechte mírně rozpustit. 

6

Na závěr posypte nasekanou petrželkou.

Zdroj: BBC Good Food

 

Související články

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč