Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékané gnocchi s houbami a modrým sýrem
opékané gnocchi s houbami a modrým sýrem
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Opékané gnocchi s houbami a modrým sýrem

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2226 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 307 g
Tuky 65 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchou bezmasou večeři, kterou můžete podávat už za dvacet minut, můžete doplnit jemným kozím sýrem nebo naopak výrazným sýrem s modrou plísní (my jsme zvolili druhou variantu). Oba budou ve výsledném pokrmu fungovat na výbornou.

Suroviny

sůl
gnocchi bramborové 800 g
olivový olej 1 PL
máslo 1 ČL
nakrájená nahrubo
nebo žampiony portobello, nakrájené na plátky
česnek 2 stroužky
nasekané
pepř
čerstvě mletý
ideálně krémový, lze podle chuti nahradit i sýrem kozím
petrželka 1 svazek
nasekaná najemno

Postup

1

Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. Osolte a vsypte gnocchi. Vařte podle návodu na obalu. Když vyplavou na povrch, jsou hotové. Slijte je a dejte stranou.

2

Mezitím ve velké pánvi s poklicí rozehřejte olej a máslo. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a houby a asi minutu opékejte na prudkém ohni. 

3

Pak teplotu snižte, směs přiklopte pokličkou a za občasného míchání duste asi 5 minut.

4

Odstraňte pokličku a přidejte nasekaný česnek, vařte další 1–2 minuty a poté do pánve přidejte uvařené noky a nechte je prohřát. Podle chuti dosolte a opepřete.

5

Na povrch rozdělte kousky sýra a nechte mírně rozpustit. 

6

Na závěr posypte nasekanou petrželkou.

Zdroj: BBC Good Food

 

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...