Gnocchi s česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí

Gnocchi s česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Gnocchi s česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2010 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 212 g
Tuky 102 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znáte rychlejší, variabilnější a lepší oběd či večeři, než jsou gnocchi alias noky? Sem s tím, počkáme... Než ovšem něco vymyslíte, stihneme s klidem naservírovat noky s výraznou česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí.

Suroviny

olivový olej 1 PL
brokolice 200 g
stonková, zbavená tuhých konců, lze nahradit malými, krátce spařenými růžičkami brokolice
gnocchi bramborové 500 g
Na omáčku
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená najemno
česnek 4 stroužky
drcené
chilli paprička 1 ks
červená, nadrobno
máslo 75 g
citronová štáva
z 1 citronu + na brokolici
parmazán 30 g
+ hobliny k podávání
hořčice dijonská 0.5 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozehřejte v pánvi olej a na středním plameni opékejte 5–10 minut brokolici dokřupava. Udržujte v teple.

2

Na omáčku rozehřejte na větší pánvi olivový olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Vsypte česnek a chilli a restujte 5 minut. Přidejte do pánve máslo, citronovou šťávu, parmazán, hořčici, sůl a pepř. Zahřívejte na mírném ohni, až se sýr rozpustí a omáčka se spojí.

3

Mezitím uvařte podle návodu na obalu gnocchi. Slijte je, ale trochu vody uchovejte. Gnocchi i pár lžic vody z vaření přidejte do omáčky a promíchejte.

4

Podávejte na nahřátých talířích, navrch položte brokolici a pokapejte ji troškou citronové šťávy a ozdobte hoblinami sýra.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte k dispozici mladé výhonky česneku, můžete jimi nahradit část brokolice.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit