Znáte rychlejší, variabilnější a lepší oběd či večeři, než jsou gnocchi alias noky? Sem s tím, počkáme... Než ovšem něco vymyslíte, stihneme s klidem naservírovat noky s výraznou česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí.
Suroviny
Postup
Rozehřejte v pánvi olej a na středním plameni opékejte 5–10 minut brokolici dokřupava. Udržujte v teple.
Na omáčku rozehřejte na větší pánvi olivový olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Vsypte česnek a chilli a restujte 5 minut. Přidejte do pánve máslo, citronovou šťávu, parmazán, hořčici, sůl a pepř. Zahřívejte na mírném ohni, až se sýr rozpustí a omáčka se spojí.
Mezitím uvařte podle návodu na obalu gnocchi. Slijte je, ale trochu vody uchovejte. Gnocchi i pár lžic vody z vaření přidejte do omáčky a promíchejte.
Podávejte na nahřátých talířích, navrch položte brokolici a pokapejte ji troškou citronové šťávy a ozdobte hoblinami sýra.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte k dispozici mladé výhonky česneku, můžete jimi nahradit část brokolice.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.