Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí
Gnocchi s česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Gnocchi s česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2010 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 212 g
Tuky 102 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znáte rychlejší, variabilnější a lepší oběd či večeři, než jsou gnocchi alias noky? Sem s tím, počkáme... Než ovšem něco vymyslíte, stihneme s klidem naservírovat noky s výraznou česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí.

Suroviny

olivový olej 1 PL
stonková, zbavená tuhých konců, lze nahradit malými, krátce spařenými růžičkami brokolice
gnocchi bramborové 500 g
Na omáčku
olivový olej 1 PL
nakrájená najemno
česnek 4 stroužky
drcené
červená, nadrobno
z 1 citronu + na brokolici
+ hobliny k podávání
hořčice dijonská ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozehřejte v pánvi olej a na středním plameni opékejte 5–10 minut brokolici dokřupava. Udržujte v teple.

2

Na omáčku rozehřejte na větší pánvi olivový olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Vsypte česnek a chilli a restujte 5 minut. Přidejte do pánve máslo, citronovou šťávu, parmazán, hořčici, sůl a pepř. Zahřívejte na mírném ohni, až se sýr rozpustí a omáčka se spojí.

3

Mezitím uvařte podle návodu na obalu gnocchi. Slijte je, ale trochu vody uchovejte. Gnocchi i pár lžic vody z vaření přidejte do omáčky a promíchejte.

4

Podávejte na nahřátých talířích, navrch položte brokolici a pokapejte ji troškou citronové šťávy a ozdobte hoblinami sýra.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte k dispozici mladé výhonky česneku, můžete jimi nahradit část brokolice.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...