Suroviny
gnocchi bramborové
2
bal
500 g balení
na nudličky (klidně libové vepřové)
smetana na vaření
1
ks
sýr s modrou plísní
200
g
nastrouhaná
eidam
200
g
nastrouhaná
koření
libovolná, nejraději směs z receptu na nakládaný hermelín)
Postup
1
Dáme vařit osolenou vodu na noky.
2
Kuře nakrájené na nudličky orestujeme na troše oleje s kořenící směsí a vložíme do velké zapékací nádoby nebo do remosky.
3
Do vroucí vody vhodíme noky, až vyplavou budou hotové (cca 3 minuty).
4
Přidáme k masu noky, nivu a polovinu eidamu, zalejeme smetanou, popřípadě přidáme víc kořenící směsi, dosolíme, směs promícháme a posypeme zbytkem eidamu.
5
Zapékáme, dokud nebude vrchní sýrová vrstva dozlatova. Lze obměnit kuřecí maso za krůtí či vepřové, druhy sýrů i kořenící směs, výše uvedená kombinace je ale velmi dobře osvědčená :)
Foto: Pixxabay.com