Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s růžičkovou kapustou a žampiony
Gnocchi s růžičkovou kapustou a žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gnocchi s růžičkovou kapustou a žampiony

4.2/5 Počet hodnocení: 6
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2614 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 217 g
Tuky 159 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlazené gnocchi vyřeší vždy hned několik problémů naráz – rychle zaženou hlad, uspokojí chuť a vyvolají absolutní spokojenost. Proto doporučujeme mít v lednici jedno balení noků vždy k ruce. Tentokrát jsme je zkombinovali s naší zimní láskou – růžičkovou kapustou, přidali pár žampionů, zjemnili máslem a štědře posypali parmazánem. Výsledek je vskutku báječný. Tahle blesková večeře se rychle probojuje mezi vaše favority nejen pro všední dny. 

Suroviny

očištěná a rozpůlená
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
hnědé, na plátky
gnocchi bramborové 500 g
chilli sušené ½ ČL
vločky (množství upravte dle své chuti)
med ½ ČL
najemno nastrouhaná
strouhaný, k podávání

Postup

1

Kapustičky položte řeznou stranou v jedné vrstvě do velké, studené pánve. Pokapejte 4 lžícemi oleje, osolte, opepřete, přiklopte a nastavte teplotu na střední oheň. Nechte dusit 5 minut, pak odklopte a dopékejte cca 3 minuty, aby povrch zezlátnul. Díky této technice by kapustičky měly být opečené a uvnitř křehké.

2

Opečené kapustičky vyjměte z pánve a dejte stranou. 

3

Přilijte trošku oleje a opečte na něm houby dozlatova, odložte stranou. 

4

Opět přilijte trošku oleje a vsypte gnocchi. Posypte chilli a společně opékejte, pak přidejte máslo, ještě trochu soli, pepře a med. Opékejte, až máslo začne tmavnout a získá oříškovou chuť a noky zezlátnou. 

5

Vraťte do pánve kapustičky a houby, vsypte citronovou kůru, zastříkněte pár kapkami šťávy. Prohřejte, pak zasypte parmazánem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...