Suroviny
tvaroh měkký
250
g
moučkový cukr
140
g
vejce
3
ks
rozinky
2
PL
jablko
400
g
skořice
1
ČL
pečivo
8
ks
mléko
500
ml
tuk
100
g
Postup
1
Tvaroh rozmíchejte s poloviční dávkou cukru a jedním vejcem, připdejte propláchnuté rozinky a vše promíchejte.
2
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na tenké plátky a posypte zbytkem cukru a skořicí.
3
Žemle pokládejte na plátky silné asi 0.5 cm, mléko a vejce rozšlehejte, plátky v něm namáčejte a nechte nasáknout.
4
Na dno pekáče, vymazaného částí tuku, rozprostřete plátky žemlí, pokryjte je tvarohem, nakrájenými jablky a opět plátky žemlí.
5
Připravenou žemlovku polijte rozehřátým tukem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 35 minut. Horkou žemlovku posypte moučkovým a vanilkovým cukrem.
Foto: Flickr.com, Martin Sklenar