Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žemlovka s tvarohem a jablkami

Žemlovka s tvarohem a jablkami

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4569 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 712 g
Tuky 121 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Postup

1

Tvaroh rozmíchejte s poloviční dávkou cukru a jedním vejcem, připdejte propláchnuté rozinky a vše promíchejte.

2

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na tenké plátky a posypte zbytkem cukru a skořicí.

3

Žemle pokládejte na plátky silné asi 0.5 cm, mléko a vejce rozšlehejte, plátky v něm namáčejte a nechte nasáknout.

4

Na dno pekáče, vymazaného částí tuku, rozprostřete plátky žemlí, pokryjte je tvarohem, nakrájenými jablky a opět plátky žemlí.

5

Připravenou žemlovku polijte rozehřátým tukem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 35 minut. Horkou žemlovku posypte moučkovým a vanilkovým cukrem.

Foto: Flickr.com, Martin Sklenar

Autor: katarinamal